• Franța va suspenda toate serviciile de autobuze și tramvaie pe fondul revoltelor în curs de desfășurare.
  • Protestele violente se extind în toată Franța.
  • Un tânăr de 17 ani a fost împușcat marți de poliție în timpul unui control în trafic în suburbia pariziană Nanterre.

Franța va suspenda toate serviciile de autobuze și tramvaie pe fondul revoltelor în curs de desfășurare, informează Sky News. Ministerul Afacerilor Interne din Franța, pe fondul tulburărilor, a cerut autorităților locale să interzică vânzarea și transportul de petarde, recipiente cu benzină, substanțe chimice și substanțe inflamabile.

Protestele violente se extind în toată Franța după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat marți de poliție în timpul unui control în trafic în suburbia pariziană Nanterre.

În urma acestui incident, oamenii au ieșit în stradă în trei nopți consecutive pentru a protesta, incendiind mașini și aruncând cu pietre și artificii.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Macron a făcut o declarație cu privire la revoltele care au adus Franța în impas. Președintele francez, Emmanuel Macron, a vorbit în cadrul unui briefing de presă, după o reuniune de criză cu miniștrii, în urma revoltelor din întreaga țară. Macron condamnă cu „cea mai mare fermitate” violențele recente. Liderul francez a mai precizat că situația actuală este „inacceptabilă și de neiertat”. 

Citește și