• Trei persoane au fost salvate, anunță Paza de Coastă americană, în timp ce căutările continuă după ce o ambarcațiune s-a scufundat din cauza unui uragan puternic.
  • Furtuna de categoria 4 a adus vânturi violente și precipitații abundente în mai multe orașe și localități din zonă.
  • La începutul acestei săptămâni, Slosar avertizase oamenii să nu se îmbarce pe navele cu destinația Florida, pe fondul unei serii de furtuni și uragane recente.

O ambarcațiune care transporta peste două duzini de migranți s-a scufundat în largul coastelor Floridei, a anunțat un oficial guvernamental din Statele Unite, în timp ce echipajele căutau 20 de persoane care sunt în continuare date dispărute în timp ce uraganul Ian lovește statul american.

Walter Slosar, agent șef de patrulă la sediul sectorului Miami al Poliției de Frontieră americane, a declarat miercuri că agențiile de aplicare a legii au lansat o misiune de căutare și salvare după ce ambarcațiunea s-a scufundat „din cauza vremii nefavorabile”.

Slosar a declarat că patru migranți au înotat până la țărm în Stock Island, în Florida Keys, dar că echipajele – inclusiv Paza de Coastă a SUA – îi caută pe alți 23. Ulterior, Paza de Coastă a declarat că trei persoane au fost salvate la sud de Boca Chica, o altă insulă din Keys, în contextul căutărilor în curs. „Ei au fost aduși la spitalul local pentru simptome de epuizare și deshidratare. Echipajele aeriene continuă căutările”, a precizat agenția pe Twitter.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Vestea despre vasul scufundat a venit chiar în momentul în care uraganul Ian atingea miercuri după-amiază coasta de vest a Floridei ca o furtună „extrem de periculoasă” de categoria 4, aducând vânturi puternice și precipitații abundente.

La începutul acestei săptămâni, Slosar avertizase oamenii să nu se îmbarce pe navele cu destinația Florida, pe fondul unei serii de furtuni și uragane recente.

„În weekend, 50 de migranți din #Cuba au fost luați în custodia Patrulei de Frontieră după ce au ajuns în timpul a 3 evenimente în #FloridaKeys pe nave improvizate”, a scris el luni pe Twitter. „Riscurile sunt și mai mari în timpul unui #Hurricane & potențial amenințător de viață pentru oricine se află la bord. #DontDontTakeToTheSea”.

Centrul Național pentru Uragane a avertizat asupra inundațiilor „catastrofale” și a pagubelor provocate de vânt pe coasta de sud-vest a Floridei din cauza uraganului Ian.

Deja, furtuna de categoria 4 a adus vânturi violente și precipitații abundente în mai multe orașe și localități din zonă, iar oficialii statului Florida au îndemnat locuitorii să evacueze înainte de apropierea sa rapidă. Cuba restabilea încet-încet energia electrică miercuri, după ce uraganul a prăbușit complet rețeaua electrică a insulei.