• Oficialii au discutat despre legăturile de securitate și alte probleme regionale, inclusiv despre tensiunile ridicate dintre Israel și Iran.
  • Egiptul joacă un rol central în încercarea de a media și de a rezolva conflictele și disputele din regiune.
  • Cairo a refuzat să se angajeze în orice activitate militară sau să intre în alianțe îndreptate împotriva Iranului.

Egiptul a avertizat Iranul să nu ia drept țintă israelieni pe teritoriul său. Raportul a afirmat că oficialii egipteni din serviciile de informații s-au întâlnit recent cu omologii lor iranieni și i-au avertizat că orice încercare de a comite atacuri împotriva israelienilor din țară ar dăuna legăturilor dintre Cairo și Teheran.

Potrivit sursei, partea iraniană i-a asigurat pe oficialii egipteni că Iranul este dornic să nu dăuneze stării de pace cu Egiptul și că acuzațiile israeliene privind încercările de a viza turiști israelieni în țări terțe sunt o minciună.

La întâlnirile dintre egipteni și iranieni, se pare că oficialii au discutat despre legăturile de securitate și alte probleme regionale, inclusiv despre tensiunile ridicate dintre Israel și Iran în urma recentelor asasinate ale unor comandanți de rang înalt ai Gardienilor Revoluției și ale unor oameni de știință. Potrivit raportului, oficialii egipteni au declarat că, în trecut, Cairo a refuzat să se angajeze în orice activitate militară sau să intre în alianțe îndreptate împotriva Iranului, pe care le consideră inutile, dar orice încercare a Iranului de a ataca israelienii din țară ar putea duce la o schimbare de politică.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dar, a adăugat sursa, Cairo, în ciuda crizei economice actuale, nu dorește să fie o carte în mâinile vreunei părți din Golf pentru a exercita presiuni asupra Teheranului.

Rolul Egiptului în medierea conflictelor

Egiptul joacă un rol central în încercarea de a media și de a rezolva conflictele și disputele din regiune. Surse au declarat pentru The Jerusalem Post că Cairo împărtășește preocupări similare în ceea ce privește activitatea regională a Teheranului.

Iranul și Israelul sunt angajate într-un război din umbră de ani de zile, statul evreu desfășurându-și campania de război între războaie pentru a împiedica Republica Islamică să facă contrabandă cu arme către grupurile sale proxy (precum Hezbollah) și pentru a se înrădăcina în Siria și Liban.