• Un dulap a căzut peste un elev, luni, într-o școală din București.
  • Polițiștii vor deschide un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
  • Incidentul s-a petrecut la școala numărul 206 din București.

Elevul de opt ani peste care a căzut un dulap are un traumatism mediu și fractură de antebraț. Autoritățile au început o anchetă.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevul de 8 ani este internat în secția de neurochirurgie a Spitalului Grigore Alexandrescu. El are un traumatism și fractură de antebraț. Ministrul Cîmpeanu a mai dezvăluit faptul că incidentul de la Școala nr. 206 va fi anchetat.

„E absolut regretabil acest incident, dar pot să vă spun că la Spitalul Grigore Alexandrescu copilul se află pe mâini bune. Evident că dulapurile în clasă trebuie ancorate de pereți. Sunt 136.000 de clase în România, iar inspectoratele școlare județene au responsabilitatea verificărilor. O să adresez întrebări Inspectoratului Școlar al Municipiului București care are datoria de a comunica înaintea ministrului Educației”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Un copil a ajuns la spital după ce un dulap a căzut peste el. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar, incidentul s-a petrecut înainte de începerea cursurilor.

Elevul a intrat în sala de clasă, iar învățătoarea era în dreptul ușii. În acel moment, dulapul a căzut peste elev, au anunțat autoritățile.

A fost apelat serviciul de ambulanță, iar mama este cu copilul, au precizat reprezentanții ISMB.

„O cercetare făcută de organele de poliție. E obligatoriu. Astfel de lucruri trebuie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc aceste lucruri de ordin administrativ care de multe ori nu beneficiază de atenția cuvenită, să se aplice sancțiunile de rigoare, să nu se mai repete”, a precizat Cîmpeanu.