• Consiliul de administraţie al Twitter a fost de acord cu oferta de 44 de miliarde de dolari din partea miliardarului Elon Musk.
  • Musk, care a făcut oferta şocantă în urmă cu mai puţin de două săptămâni, a declarat că Twitter are un „potenţial extraordinar” pe care îl va debloca.
  • De asemenea, el a cerut o serie de schimbări, de la relaxarea restricţiilor privind conţinutul său la eradicarea conturilor false.

Consiliul de administraţie al Twitter a fost de acord cu oferta de 44 de miliarde de dolari din partea miliardarului Elon Musk. Musk e convins că Twitter are un potențial enorm, astfel că a făcut o ofertă consistentă pentru companie.

Compania a respins iniţial oferta lui Musk, dar acum va cere acţionarilor să voteze pentru aprobarea tranzacţiei, scrie BBC.

Potrivit revistei Forbes, Musk este cel mai bogat om din lume, cu o avere netă estimată la 273,6 miliarde de dolari, datorată în principal acţionariatului său la producătorul de vehicule electrice Tesla, pe care îl conduce, conform presei din SUA.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

El conduce, de asemenea, firma aerospaţială SpaceX. „Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii”, a afirmat Musk într-o declaraţie în care a anunţat tranzacţia.

„De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii„, a adăugat el.

Elon Musk declarase în trecut că nu e sigur dacă va ajunge să cumpere Twitter, însă anunțase că are un „Plan B”. „Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a declarat Musk într-o scrisoare adresată președintelui Twitter, Bret Taylor.