• Twitter declarase că va analiza cu atenție propunerea nesolicitată pentru a determina cursul de acțiune pe care îl consideră a fi în interesul companiei și al acționarilor săi.
  • Vorbind la Vancouver, Elon Musk a negat că ar exista un interes economic în decizia sa.
  • Întrebat despre provocările legate de faptul că o singură persoană poate exercita un control enorm asupra platformelor de socializare, Musk a remarcat câtă putere deținea Zuckerberg asupra Meta.

Miliardarul a criticat faptul că Mark Zuckerberg deține Meta și a cerut un buton de editare și ca Twitter să deschidă codul pentru algoritmul său. Elon Musk nu este „sigur” dacă încercarea sa de a prelua Twitter pentru 41 de miliarde de dolari va reuși, a anunțat acesta la o conferință din Vancouver.

Miliardarul care postează meme-uri a adăugat că are un „plan B” în cazul în care oferta sa de cumpărare a Twitter pentru 54,20 dolari pe acțiune va fi respinsă – și a criticat modelul de proprietate al lui Mark Zuckerberg asupra Meta.
Echipa executivă a companiei de socializare le-a spus angajaților că în prezent analizează oferta, iar directorul general Parag Agrawal le-a spus angajaților că Twitter nu a fost „ținută ostatică” de ofertă.

Vorbind la TED2022 din Vancouver, Musk – care este acum cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg Billionaire’s Index – a declarat că el crede că Twitter a „devenit un fel de piață a orașului de facto”, fiind „o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Este foarte important ca oamenii să aibă atât realitatea, cât și percepția că pot vorbi liber în limitele legii”, a adăugat el, expunându-și viziunea pentru companie. El a sugerat că Twitter ar trebui să „deschidă sursa deschisă a algoritmului” – utilizat atât pentru a arăta tweet-urile persoanelor care nu au o cronologie cronologică, cât și pentru subiectele în tendințe – astfel încât acesta să fie disponibil public pentru analiză.

Șeful Tesla și SpaceX a acționat pentru a achiziționa întreaga companie la doar o săptămână după ce a anunțat că a preluat o participație de 9,2% în cadrul acesteia.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a declarat Musk într-o scrisoare adresată președintelui Twitter, Bret Taylor.

„Twitter are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”, a scris el.