• Elon Musk dă un avertisment nuclear alarmant pentru milioanele sale de fani de pe Twitter.
  • Miliardarul a intrat în conflict în ultimele săptămâni pentru că a împărtășit pe Twitter soluțiile sale neașteptate pentru pacea din Ucraina.
  • Cel mai bogat om din lume și-a apărat acțiunile, afirmând că „toate pariurile sunt anulate” dacă lumea va cădea într-un război nuclear.

Elon Musk dă un avertisment nuclear alarmant pentru milioanele sale de fani de pe Twitter. Miliardarul a intrat în conflict în ultimele săptămâni pentru că a împărtășit pe Twitter soluțiile sale neașteptate pentru pacea din Ucraina, ceea ce i-a adus probleme chiar cu președintele Volodimir Zelenski.

Iar acum, în fața unor noi critici, cel mai bogat om din lume și-a apărat acțiunile, afirmând că „toate pariurile sunt anulate” dacă lumea va cădea într-un război nuclear. Un critic de pe Twitter a spus despre magnat: „Pentru că nu a fost de ajuns să fie CEO al SpaceX, Tesla, Boring Company, Neuralink și să cumpere Twitter, @elonmusk a decis acum că trebuie să rezolve și războiul”.

Răspunzând la afirmații, acesta a spus: „Nu, nu, nu: Nu am nici o dorință de a mă implica în războaie, dar se poate spune cu siguranță că toate pariurile sunt anulate dacă încep să zboare bombe nucleare.”

Recomandări

E VINOVAT
A.I. VA PREZICE PANDEMIILE
VINE VREMEA RECE
ELEVII ÎNVAȚĂ CU A.I.
OLD BUT GOLD
ÎNCEPE WOMEN RALLY

Cu toate acestea, unii utilizatori de pe rețeaua de socializare nu l-au crezut, unul spunând „Rămâi pe culoarul tău. Aprovizionați Starlink. Nu mai scrieți pe Twitter. Nu fiți un Henry Ford al zilelor noastre – geniu la mașini, oribil în altă parte”.

Aceasta nu este nici pe departe prima dată când Musk a provocat controverse în ultima vreme. „Crimeea face parte în mod oficial din Rusia, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov). Aprovizionarea cu apă a Crimeei este asigurată. Ucraina rămâne neutră.”

Musk a urmat Tweet-ul controversat cu un sondaj, întrebându-și cei aproape 105 milioane de urmăritori: „Să încercăm asta atunci: voința oamenilor care trăiesc în Donbas & Crimeea ar trebui să decidă dacă fac parte din Rusia sau Ucraina”, la care 59% au fost de acord cu el.

Dar controversa nu s-a oprit aici, deoarece lideri mondiali și organizații media internaționale au început să critice dorința lui Musk de a se implica în conflict.

Președintele Zelenski nu a fost deloc încântat de această ingerință și a publicat propriul tweet în care a cerut: „Care @elonmusk vă place mai mult?”, sugerând opțiunile „Unul care sprijină Rusia” sau „Unul care sprijină Ucraina”. Deloc surprinzător, un Musk care susține Ucraina a ieșit victorios cu 79% din voturi.

Între timp, redactorul-șef al publicației chineze susținute de stat The Global Times, Hu Xijin, l-a criticat în mod deschis pe magnatul Tesla, scriind: „Elon Musk și-a eliberat prea mult personalitatea și crede prea mult în „libertatea de exprimare” a SUA și a Occidentului. El va primi o lecție”.

Iar după ce Musk a recunoscut că a avut o discuție video cu Putin anul trecut, criticile la adresa fondatorului Tesla au atins noi culmi. Un fan de pe Twitter a glumit: „A ajutat la oprirea războiului?”

Între timp, un altul a sugerat: „Poate vei vorbi și cu @Zelenski?”.

Alții și-au amintit că miliardarul l-a provocat pe Putin la o luptă pentru controlul Ucrainei în luna martie a acestui an, iar unii urmăritori au întrebat dacă intenționează să meargă până la capăt. În postarea virală, el a spus: „Îl provoc pe Vladimir Putin la o luptă corp la corp. Miza este Ucraina.”