Elon Musk dă un avertisment alarmant pentru SpaceX: „Toate pariurile sunt anulate dacă încep să fie lansate bombe nucleare”

Elon Musk
  • Elon Musk dă un avertisment nuclear alarmant pentru milioanele sale de fani de pe Twitter.
  • Miliardarul a intrat în conflict în ultimele săptămâni pentru că a împărtășit pe Twitter soluțiile sale neașteptate pentru pacea din Ucraina.
  • Cel mai bogat om din lume și-a apărat acțiunile, afirmând că „toate pariurile sunt anulate” dacă lumea va cădea într-un război nuclear.

Elon Musk dă un avertisment nuclear alarmant pentru milioanele sale de fani de pe Twitter. Miliardarul a intrat în conflict în ultimele săptămâni pentru că a împărtășit pe Twitter soluțiile sale neașteptate pentru pacea din Ucraina, ceea ce i-a adus probleme chiar cu președintele Volodimir Zelenski.

Iar acum, în fața unor noi critici, cel mai bogat om din lume și-a apărat acțiunile, afirmând că „toate pariurile sunt anulate” dacă lumea va cădea într-un război nuclear. Un critic de pe Twitter a spus despre magnat: „Pentru că nu a fost de ajuns să fie CEO al SpaceX, Tesla, Boring Company, Neuralink și să cumpere Twitter, @elonmusk a decis acum că trebuie să rezolve și războiul”.

Răspunzând la afirmații, acesta a spus: „Nu, nu, nu: Nu am nici o dorință de a mă implica în războaie, dar se poate spune cu siguranță că toate pariurile sunt anulate dacă încep să zboare bombe nucleare.”

Cu toate acestea, unii utilizatori de pe rețeaua de socializare nu l-au crezut, unul spunând „Rămâi pe culoarul tău. Aprovizionați Starlink. Nu mai scrieți pe Twitter. Nu fiți un Henry Ford al zilelor noastre – geniu la mașini, oribil în altă parte”.

Aceasta nu este nici pe departe prima dată când Musk a provocat controverse în ultima vreme. „Crimeea face parte în mod oficial din Rusia, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov). Aprovizionarea cu apă a Crimeei este asigurată. Ucraina rămâne neutră.”

Musk a urmat Tweet-ul controversat cu un sondaj, întrebându-și cei aproape 105 milioane de urmăritori: „Să încercăm asta atunci: voința oamenilor care trăiesc în Donbas & Crimeea ar trebui să decidă dacă fac parte din Rusia sau Ucraina”, la care 59% au fost de acord cu el.

Dar controversa nu s-a oprit aici, deoarece lideri mondiali și organizații media internaționale au început să critice dorința lui Musk de a se implica în conflict.

Președintele Zelenski nu a fost deloc încântat de această ingerință și a publicat propriul tweet în care a cerut: „Care @elonmusk vă place mai mult?”, sugerând opțiunile „Unul care sprijină Rusia” sau „Unul care sprijină Ucraina”. Deloc surprinzător, un Musk care susține Ucraina a ieșit victorios cu 79% din voturi.

Între timp, redactorul-șef al publicației chineze susținute de stat The Global Times, Hu Xijin, l-a criticat în mod deschis pe magnatul Tesla, scriind: „Elon Musk și-a eliberat prea mult personalitatea și crede prea mult în „libertatea de exprimare” a SUA și a Occidentului. El va primi o lecție”.

Iar după ce Musk a recunoscut că a avut o discuție video cu Putin anul trecut, criticile la adresa fondatorului Tesla au atins noi culmi. Un fan de pe Twitter a glumit: „A ajutat la oprirea războiului?”

Între timp, un altul a sugerat: „Poate vei vorbi și cu @Zelenski?”.

Alții și-au amintit că miliardarul l-a provocat pe Putin la o luptă pentru controlul Ucrainei în luna martie a acestui an, iar unii urmăritori au întrebat dacă intenționează să meargă până la capăt. În postarea virală, el a spus: „Îl provoc pe Vladimir Putin la o luptă corp la corp. Miza este Ucraina.”