Elon Musk nu este sigur că va prelua Twitter, dar spune că are un plan B

Elon Musk

Elon Musk

Miliardarul a criticat faptul că Mark Zuckerberg deține Meta și a cerut un buton de editare și ca Twitter să deschidă codul pentru algoritmul său. Elon Musk nu este „sigur” dacă încercarea sa de a prelua Twitter pentru 41 de miliarde de dolari va reuși, a anunțat acesta la o conferință din Vancouver.

Miliardarul care postează meme-uri a adăugat că are un „plan B” în cazul în care oferta sa de cumpărare a Twitter pentru 54,20 dolari pe acțiune va fi respinsă – și a criticat modelul de proprietate al lui Mark Zuckerberg asupra Meta.
Echipa executivă a companiei de socializare le-a spus angajaților că în prezent analizează oferta, iar directorul general Parag Agrawal le-a spus angajaților că Twitter nu a fost „ținută ostatică” de ofertă.

Vorbind la TED2022 din Vancouver, Musk – care este acum cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg Billionaire’s Index – a declarat că el crede că Twitter a „devenit un fel de piață a orașului de facto”, fiind „o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”.

„Este foarte important ca oamenii să aibă atât realitatea, cât și percepția că pot vorbi liber în limitele legii”, a adăugat el, expunându-și viziunea pentru companie. El a sugerat că Twitter ar trebui să „deschidă sursa deschisă a algoritmului” – utilizat atât pentru a arăta tweet-urile persoanelor care nu au o cronologie cronologică, cât și pentru subiectele în tendințe – astfel încât acesta să fie disponibil public pentru analiză.

Șeful Tesla și SpaceX a acționat pentru a achiziționa întreaga companie la doar o săptămână după ce a anunțat că a preluat o participație de 9,2% în cadrul acesteia.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională”, a declarat Musk într-o scrisoare adresată președintelui Twitter, Bret Taylor.

„Twitter are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”, a scris el.

Exit mobile version