• La începutul acestei săptămâni, Musk a propus ca Ucraina să cedeze definitiv Crimeea Rusiei.
  • El a cerut utilizatorilor Twitter să se pronunțe asupra planului său.
  • Guvernul taiwanez se opune cu fermitate revendicărilor de suveranitate ale Chinei.

Miliardarul Elon Musk, la câteva zile după ce a sugerat o posibilă înțelegere pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, care a atras condamnări în Ucraina, a sugerat că tensiunile dintre China și Taiwan ar putea fi rezolvate prin cedarea unui anumit control al Taiwanului către Beijing.

Recomandarea mea ar fi să găsim o zonă administrativă specială pentru Taiwan care să fie rezonabil de acceptabilă, probabil că nu va face pe toată lumea fericită, a declarat Musk, cea mai bogată persoană din lume, pentru Financial Times într-un interviu publicat vineri.

Musk a făcut aceste remarci atunci când a fost întrebat despre China, unde compania sa de automobile electrice Tesla operează o mare fabrică în Shanghai.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Beijingul, care afirmă că Taiwanul, guvernat democratic, este una dintre provinciile sale, a promis de mult timp să aducă Taiwanul sub controlul său și nu a exclus folosirea forței pentru a face acest lucru. Guvernul taiwanez se opune cu fermitate revendicărilor de suveranitate ale Chinei și afirmă că doar cei 23 de milioane de locuitori ai insulei pot decide viitorul său.

Și este posibil, și cred că probabil, de fapt, că ar putea avea un aranjament care să fie mai indulgent decât Hong Kong, a declarat Musk, citat de ziar. Fabrica din Shanghai a reprezentat aproximativ jumătate din livrările globale ale Tesla anul trecut. Musk a mai spus că China a cerut asigurări că nu va oferi acolo serviciul de internet Starlink al companiei sale de rachete SpaceX.

Musk a declarat că a estimat că conflictul din cauza Taiwanului este inevitabil și a avertizat asupra impactului potențial al acestuia nu doar asupra Tesla, ci și asupra producătorului de iPhone și asupra economiei în general.

La începutul acestei săptămâni, Musk a propus ca Ucraina să cedeze definitiv Crimeea Rusiei, să se organizeze noi referendumuri sub auspiciile ONU pentru a determina soarta teritoriului controlat de Rusia și ca Ucraina să accepte neutralitatea. El a cerut utilizatorilor Twitter să se pronunțe asupra planului său, atrăgând critici dure din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a propus propriul sondaj pe Twitter: Care @elonmusk vă place mai mult? Unul care susține Ucraina sau unul care susține Rusia.