• Rapoartele apărute pe rețelele de socializare în lunile septembrie și octombrie au afirmat că entități private au introdus ilegal în Iran echipamente de recepție Starlink.
  • Serviciul de bandă largă prin satelit ar putea ajuta iranienii să ocolească restricțiile impuse de guvern privind accesul la internet.
  • Republica Islamică a fost cuprinsă de proteste.

Directorul executiv al SpaceX, Elon Musk, a declarat luni că firma este aproape de a avea 100 de satelite Starlink active, serviciul de internet prin satelit al firmei, în Iran, la trei luni după ce a scris pe Twitter că va activa serviciul în Iran, pe fondul protestelor din jurul țării islamice.

Musk a spus: apropiindu-se de 100 de satelite Starlink active în Iran”, într-un tweet de luni. Miliardarul declarase în septembrie că va activa Starlink în Iran ca parte a unui efort susținut de SUA pentru a promova libertatea internetului și libera circulație a informațiilor” pentru iranieni.

Serviciul de bandă largă prin satelit ar putea ajuta iranienii să ocolească restricțiile impuse de guvern privind accesul la internet și la anumite platforme de socializare, în contextul protestelor din întreaga țară.
Republica Islamică a fost cuprinsă de proteste care au izbucnit după moartea, în septembrie, a lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în arestul poliției, după ce a fost arestată de poliția pentru moralitate pentru că purta o ținută nepotrivită”.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La începutul acestui an, mai mulți parlamentari americani și fostul oficial american Victoria Coates, care a ocupat funcția de consilier principal al secretarului pentru energie în administrația Trump, i-au cerut antreprenorului Elon Musk să activeze accesul prin satelit Starlink pentru iranieni.

Rapoartele apărute pe rețelele de socializare în lunile septembrie și octombrie au afirmat că entități private au introdus ilegal în Iran echipamente de recepție Starlink.