• Elon Musk a declarat sâmbătă că SpaceX va continua să finanțeze serviciul de internet Starlink în Ucraina.
  • Musk a scris pe Twitter: „La naiba cu asta… chiar dacă Starlink pierde în continuare bani și alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanțăm gratuit guvernul Ucrainei” .
  • Vineri, cel mai bogat om din lume afirma într-un mesaj postat pe Twiter că SpaceX nu poate finanţa „la nesfârşit” serviciul de Internet Starlink în Ucraina.

Elon Musk a declarat sâmbătă că SpaceX va continua să finanțeze serviciul de internet Starlink în Ucraina, la o zi după ce acesta a spus că nu își mai permite să facă acest lucru „la nesfârșit” , potrivit Reuters.

Musk a scris pe Twitter: „La naiba cu asta… chiar dacă Starlink pierde în continuare bani și alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanțăm gratuit guvernul Ucrainei” .

Nu e clar dacă oferta lui Musk era autentică sau dacă își exprima sarcasmul.

Vineri, cel mai bogat om din lume afirma într-un mesaj postat pe Twiter că SpaceX nu poate finanţa „la nesfârşit” serviciul de Internet Starlink în Ucraina.

SpaceX nu cere să recupereze cheltuieli din trecut, dar nici nu poate să finanţeze la nesfârşit sistemul existent şi să trimită câteva mii de terminale suplimentare, a căror utilizare a datelor este de până la 100 de ori mai mare decât a gospodăriilor tipice. Este nerezonabil” , a scris el.

CEO-ul SpaceX a echipat Ucraina cu sistemul Starlink în primele zile ale războiului rus, la cererea vicepremierului ucrainean Mihailo Fedorov.

Această tehnologie joacă un rol esenţial pentru armata ucraineană, care a folosit-o atât pentru a comunica, cât şi pentru a-şi dirija dronele şi tirurile de artilerie.