• Musk a declarat marți, într-un tweet, că nu a vorbit cu Putin despre război, adăugând că o convorbire ar fi fost ,,inutilă„.
  • Musk a răspuns afirmaţiilor lui Bremmer şi a spus că ,,nu sunt adevărate” şi a precizat că a ,,discutat cu Putin o singură dată, despre spaţiu, în urmă cu aproximativ 18 luni” , potrivit Bloomberg.
  • În urma presupusei conversaţii cu Putin, Musk a postat un sondaj pe Twitter cu sugestiile sale pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Elon Musk a negat, marți, că ar fi discutat cu Vladimir Putin înainte să posteze pe Twitter controversatele sale „propuneri” pace în Ucraina. Într-un tweet, fondatorul Tesla spune că a vorbit cu Putin „în urmă cu 18 luni, despre spațiu”.

Musk a răspuns afirmaţiilor lui Bremmer şi a spus că ,,nu sunt adevărate” şi a precizat că a ,,discutat cu Putin o singură dată, despre spaţiu, în urmă cu aproximativ 18 luni” , potrivit Bloomberg.

Într-o scrisoare trimisă abonaţilor companiei de consulanţă Eurasia Group, directorul Ian Bremmer a afirmat că Elon Musk i-a spus că preşedintele rus este ,,pregătit să negocieze” dacă Peninsula Crimeea rămâne în mâinile Rusiei.

Putin a insistat, de asemenea, că Ucraina va trebui să accepte neutralitatea permanentă şi să recunoască anexarea regiunilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie de către Rusia.

Potrivit lui Bremmer, Musk a precizat că Putin i-a transmis că aceste obiective vor fi atinse ,,orice ar fi” , inclusiv prin posibila utilizare a armelor nucleare dacă Ucraina invadează Crimeea.

Potrivit lui Bremmer, Musk i-a spus liderului rus că ,,trebuie făcut tot posibilul pentru a evita acest rezultat”.

În urma presupusei conversaţii cu Putin, Musk a postat un sondaj pe Twitter cu sugestiile sale pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Astfel, miliardarul a menţionat că pentru a ajunge la pace, Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze Peninsula Crimeea, pe care a ocupat-o în 2014.

El a propus, de asemenea, organizarea unor voturi în părţile Ucrainei ocupate de Rusia pe care Kremlinul spune că le anexează.

,,Rusia pleacă dacă aceasta este voinţa poporului” , a evocat Musk. Acordul de pace ar presupune ca Peninsul Crimeea ,,să facă parte oficial din Rusia, aşa cum a fost din 1783; asigurarea aprovizionării cu apă în Crimeea şi neutralitatea Ucrainei”.