Elveția a înghețat active financiare rusești în valoare de aproape opt miliarde de dolari

FOTO - Hepta
  • Elveția a înghețat active financiare rusești în valoare de peste 7 miliarde de dolari, potrivit secretarului de stat elvețian pentru economie.
  • Valoarea totală a activelor financiare confiscate de la începutul războiului din Ucraina se ridică la 7,89 miliarde de dolari, începând cu 25 noiembrie.
  • În plus, 15 proprietăți atribuite rușilor sancționați în Elveția au fost confiscate.

Elveția a înghețat active financiare rusești în valoare de peste 7 miliarde de dolari, potrivit secretarului de stat elvețian pentru economie, scrie The Kyiv Independent.

Valoarea totală a activelor financiare confiscate de la începutul războiului din Ucraina se ridică acum la 7,89 miliarde de dolari, începând cu 25 noiembrie. În plus, 15 proprietăți atribuite rușilor sancționați în Elveția au fost confiscate.

Un total de 48,5 miliarde de dolari aparținând unor cetățeni ruși au fost raportate la SECO pentru investigații.

Ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, Consiliul federal elvețian a rupt tradiția sa de neutralitate și a adoptat sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei.

Elveția a declarat, de asemenea, că va căuta legături mai strânse cu NATO și Uniunea Europeană pentru a-și consolida capacitățile de apărare” în urma războiului Rusiei.