• Depozitul geologic de adâncime pentru combustibilul nuclear uzat și alte deșeuri radioactive nu a fost încă aprobat de către guvern și parlament, un proces care va dura ani de zile.
  • O conferință de presă va fi organizată luni pentru a anunța locația propusă.
  • Procesul va dura ani de zile.

O zonă din nordul Elveției, în apropiere de granița cu Germania, va fi propusă ca amplasament pentru un depozit de deșeuri nucleare subterane, a cărui construcție ar trebui să înceapă în 2045, a anunțat sâmbătă Oficiul Federal Elvețian pentru Energie (BFE).

Așa-numitul depozit geologic de adâncime pentru combustibilul nuclear uzat și alte deșeuri radioactive nu a fost încă aprobat de către guvern și parlament, un proces care va dura ani de zile.

Compania care se află în spatele proiectului, Cooperativa Națională pentru Depozitarea Deșeurilor Radioactive (Nagra), înființată de operatorii de centrale nucleare și de guvern, intenționează să propună zona din nordul Laegern, la nord de Zurich și în apropiere de granița cu Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al BFE, Marianne Zuend.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

O conferință de presă va fi organizată luni pentru a anunța locația propusă, a adăugat ea. Acesta este doar un anunț privind locul în care ei (Nagra) ar dori să construiască, a spus Zuend, adăugând că BFE supraveghează procesul. Toate detaliile vor trebui să fie elaborate acum de Nagra pentru a fi introduse în cererea oficială pe care o vor depune peste aproximativ doi ani la autorități.