• Pregătirile se întețesc pe măsură ce se apropie încoronarea regelui Charlesal III-lea.
  • Cu trei luni înainte de celebrarea regală, programată pentru 6 mai, Palatul Buckingham a dezvăluit vineri emblema evenimentului.
  • Inspirată de dragostea regelui pentru „planetă și de preocuparea sa profundă pentru natură” , emblema a fost creată de fostul designer Apple Jony Ive.

Pe 6 mai va avea loc încoronarea regelui Charles al III-lea. Un eveniment care se va desfășura pe parcursul a trei zile, relatează presa internațională.

Peste puțin mai puțin de trei luni, Regele Charles al III-lea va fi încoronat oficial în cadrul unei ceremonii grandioase care va avea loc pe 6 mai. Ceremonia va fi puțin diferită de cele anterioare, pentru a se adapta la vremurile actuale. Mai scurtă și mai modernă, ceremonia de încoronare ar trebui să reflecte imaginea regelui și să se bazeze pe tradiție, deși Charles al III-lea a făcut deja câteva mici ajustări, în special în ceea ce privește ținuta pe care o va purta în acea zi.

Pe 11 februarie, Palatul Buckingham a dezvăluit oficial emblema încoronării, care va fi urmărită în întreaga lume și va reuni sute de invitați. Emblema este un semn al primăverii și al reînnoirii pentru a marca această nouă eră după moartea reginei.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

O EMBLEMĂ SIMBOLICĂ

Colorată în roșu și albastru pe fond alb, culorile Union Jack, emblema încoronării regelui Charles al III-lea este formată din mai multe plante, cum ar fi trifoi, trandafiri, narcise și ciulini. Aceste plante reprezintă cele patru națiuni ale Regatului Unit. În albastru pe fond roșu este reprezentată coroana Sfântului Edward, cu care regele va fi încoronat în Westminster Abbey, așa cum a fost încoronată și mama sa înaintea lui.

Designul acestei embleme, care are un aer hotărât de primăvară, simbolizează, de asemenea, marele atașament al regelui față de natură și mediu. O cauză care i-a fost aproape de inimă de mulți ani.

Începutul unei noi ere

Ca o legendă la prezentarea emblemei, Buckingham explică simbolistica alegerilor care au fost făcute: Noua emblemă a Încoronării a fost dezvăluită! Emblema va fi folosită pe parcursul evenimentelor istorice din luna mai, inclusiv la petreceri de stradă, întâlniri comunitare și pe produsele oficiale. Desenul include trandafirul Angliei, ciulinul Scoției, narcisa Țării Galilor și trifoiul Irlandei de Nord, în semn de omagiu pentru dragostea regelui față de mediu. Împreună, florile creează forma coroanei Sfântului Edward, cu care Majestatea Sa va fi încoronat în luna mai. Creată de designerul britanic Sir Jony Ive și de colectivul său LoveFrom, emblema evocă optimismul fericit al primăverii și celebrează începutul acestei noi ere pentru Regatul Unit” .