• Emiratele Arabe primesc avioane de luptă din partea SUA.
  • Statul din Golf s-a confruntat cu mai multe atacuri în ultimele săptămâni.
  • Atacurile asupra Emiratelor Arabe Unite reprezintă o escaladare a războiului din Yemen.

Emiratele Arabe Unite au interceptat și distrus trei drone care au pătruns în spațiul aerian al țării din Golf peste zonele nepopulate miercuri dimineața devreme, a anunțat Ministerul Apărării al țării.

Statul din Golf s-a confruntat cu mai multe atacuri în ultimele săptămâni, inclusiv un atac cu rachete luni, în timpul unei vizite a președintelui Israelului, conform Metro.

Mișcarea Houthi din Yemen aliniată Iranului și-a revendicat responsabilitatea.

Recomandări

BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA
SE STRÂNG VÂNĂTORII... CA LA URS
ÎNGERII DE LA VICTORIA`S SECRET REVIN
TOATE DRUMURILE DUC LA PARIS

Ministerul a adăugat pe Twitter că „este pregătit să facă față oricăror amenințări și ia toate măsurile necesare pentru a proteja statul și teritoriul său”.

Atacurile asupra Emiratelor Arabe Unite, centrul comercial și turistic al regiunii, reprezintă o escaladare a războiului din Yemen, în care houthiții au lansat în mod repetat rachete și drone în Arabia Saudită.

Coaliția condusă de Arabia Saudită a intervenit în Yemen în martie 2015, după ce huthișii ​​au înlăturat guvernul din capitala, Sanaa.

Statele Unite au declarat marți că trimit avioane de luptă pentru a ajuta Emiratele Arabe Unite în urma atacurilor cu rachete.

Departamentul de Stat al SUA i-a îndemnat luna trecută pe americani să-și reconsidere planurile de călătorie din cauza amenințării loviturilor cu rachete sau drone.

Marea Britanie a avertizat într-un aviz de călătorie miercuri că „sunt foarte probabile alte atacuri”.