• Protestele au izbucnit în Franța în timpul nopții din cauza împușcării mortale de către poliție a unui adolescent.
  • Epicentrul manifestațiilor a fost în Nanterre, unde a avut loc împușcarea băiatului de 17 ani.
  • „Ultimele ore au fost marcate de scene de violență împotriva posturilor de poliție, dar și a școlilor și primăriilor”, a declarat Macron.

Președintele Emmanuel Macron a convocat joi o reuniune de criză cu miniștrii de rang înalt, după ce revoltele s-au răspândit în Franța în timpul nopții din cauza împușcării mortale de către poliție a unui adolescent de origine nord-africană în timpul unui control în trafic, relatează AlArabyia.

Poliția a efectuat 150 de arestări la nivel național în timpul celei de-a doua nopți de tulburări, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin, în timp ce furia publică s-a revărsat pe străzi, în special în suburbiile cu diversitate etnică din marile orașe ale Franței.

Epicentrul tulburărilor a fost în Nanterre, un oraș din clasa muncitoare de la periferia vestică a Parisului, unde a avut loc împușcarea băiatului de 17 ani identificat ca fiind Nahel.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Ultimele ore au fost marcate de scene de violență împotriva posturilor de poliție, dar și a școlilor și primăriilor, deci a instituțiilor Republicii, iar aceste scene sunt total nejustificabile”, a declarat Macron în deschiderea reuniunii de urgență.

O înregistrare video partajată pe rețelele de socializare, verificată de Reuters, arată doi ofițeri de poliție lângă o mașină, un Mercedes AMG, iar unul dintre ei trage de aproape în șoferul adolescent în timp ce acesta se îndepărtează.

Acesta a murit la scurt timp după aceea din cauza rănilor, a declarat procurorul local. Ministerul de Interne declarase miercuri că 2.000 de polițiști au fost mobilizați în regiunea pariziană. Cu puțin timp înainte de miezul nopții, pe Avenue Pablo Pi-casso din Nanterre, o dâră de vehicule răsturnate a ars în timp ce artificii fumegau la liniile de poliție.

Citește și