• Concertul test așteptat pe 29 mai la Paris ar trebui să aibă loc în prezența lui Emmanuel Macron
  • Președintele Franţei intenționează să facă din eveniment un simbol al revenirii „zilelor fericite”, promise în mai 2020
  • Până atunci, pregătește o relaxare a restricţiilor care vrea să fie progresivă și, parțial, teritorializată

Concertul test așteptat pe 29 mai la Paris ar trebui să aibă loc în prezența lui Emmanuel Macron, relatează Le Journal du Dimanche.

Emmanuel Macron a planificat să participe la concertul de test al grupului Indochine, pe 29 mai, la AccorHotels Arena din Paris. Președintele Franţei intenționează să facă din eveniment un simbol al revenirii „zilelor fericite”, promise în mai 2020.

Până atunci, pregătește o relaxare a restricţiilor care vrea să fie progresivă și, parțial, teritorializată: anunțase redeschiderea teraselor și „a anumitor locuri de cultură” de la mijlocul lunii mai și „un program de redeschidere treptată” pentru restul. Rezultatele unui concert de test la Barcelona, dezvăluite marți, sunt încurajatoare pentru lumea muzicii.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Potrivit organizatorilor, nu a existat „niciun semn” de contaminare după evenimentul care a reunit 5.000 de persoane la sfârșitul lunii martie la Barcelona, unde un public mascat a putut dansa, fără a se distanța social.

„Vrem să o facem, să ajutăm întreaga profesie, să demonstrăm, ca la Barcelona, Amsterdam, că mersul la un concert (cu măști) nu este riscant”, a explicat recent liderul formaţiei Indochine, Nicola Sirkis, pentru AFP. „Suntem gata, așteptăm semnalul de la autorități”.

În Franța, un al doilea experiment urmează să fie efectuat la Dôme din Marsilia, sub egida INSERM (Institutul Național de Cercetare în Sănătate și Medicină) și SMA (Sindicatul Muzicii Actuale).