Momentul în care ai putea să mergi iar la un concert ar putea să vină mai devreme decât crezi.

În Barcelona a fost organizat, în urmă cu o lună, un concert experimental cu 4.500 de participanți. Cei care au venit la concert au purtat mască, dar nu au trebuit să respecte reguli de distanțare.

„Noi am identificat șase persoane care s-au infectat cu coronavirus după concert. Dintre aceste șase persoane, patru au putut să identifice momentul exact în care s-ar fi putut infecta”, a declarat medicul Boris Revollo.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Acesta este cel mai mare proiect experimental făcut de spanioli pentru a testa gradul de infecție din cadrul unui evenimnet artist. Chiar dacă nu au implicat la fel de mulți oameni, celelate evenimnte pilot au avut aceleași concluzii.

„Aceste rezultate sunt foarte bune și cred că vor deschide lumea culturală pentru că ne confirmă ceea ce știam deja din celălalt studiu din sala Apollo. În acest caz, studiul a fost mult mai riguros, deși cu un studiu pe mai puțin oameni, de 10 ori mai puțini, și aici confirmăm exact același lucru”, a spus şi Josep Maria Llibre, medic la Spitalul Germans Trias i Pujol, din Barcelona.