• Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, într-un interviu acordat CNN, că Putin a avut impresia că nu a fost respectat de Occident aşa cum s-ar fi cuvenit, iar invazia Rusiei în Ucraina este „un efect post-COVID”, pentru că liderul de la Kremlin a stat mult timp în izolare.
  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a calificat decizia mobilizării parţiale din Rusia drept o „greşeală” şi o oportunitate ratată de a „merge pe o cale spre pace”.
  • Putin a declarat într-un discurs că va folosi „toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie” şi chiar a evocat spectrul armelor nucleare, dacă va considera că „integritatea teritorială” a Rusiei este pusă în pericol.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, într-un interviu acordat CNN, că Putin a avut impresia că nu a fost respectat de Occident aşa cum s-ar fi cuvenit, iar invazia Rusiei în Ucraina este „un efect post-COVID”, pentru că liderul de la Kremlin a stat mult timp în izolare.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a calificat decizia mobilizării parţiale din Rusia drept o „greşeală” şi o oportunitate ratată de a „merge pe o cale spre pace”.

„El (Putin – n.r.) a avut impresia că, după anii 1990, noi (Occidentul – n.r.) nu l-am respectat cum se cuvine. Nu cred că asta justifică ce a făcut, nu vreau să-l scuz. Dar aşa gândeşte şi trebuie să înţelegem asta”, a spus Macron la CNN.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

„În urmă cu câteva luni, Vladimir Putin transmite un mesaj: ‘Am fost agresat de NATO, ei au declanşat situaţia şi eu doar am reacţionat’. Acum, este clar pentru toată lumea că liderul care a decis să meargă la război, liderul care a decis să escaladeze este preşedintele Putin”, a declarat Macron.

„Şi nu am nicio explicaţie raţională”, a adăugat Macron, preşedintele francez comparând invazia cu strategia adoptată de Germania nazistă în al Doilea Război Mondial. De asemenea, a calificat-o drept „efect post COVID”, cauzat de faptul că liderul rus Vladimir Putin a stat prea mult în izolare în perioada pandemiei.

Miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat „mobilizarea parţială” imediată a cetăţenilor ruşi, o măsură care ameninţă să escaladeze invazia în Ucraina, după o serie de înfrângeri care au provocat daune de imagine Moscovei.

Putin a declarat într-un discurs că va folosi „toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie” şi chiar a evocat spectrul armelor nucleare, dacă va considera că „integritatea teritorială” a Rusiei este pusă în pericol.

Mobilizarea înseamnă că cetăţenii care se află în rezervă ar putea fi chemaţi, iar cei cu experienţă militară vor fi supuşi la recrutare, a declarat Putin, adăugând că decretul necesar a fost deja semnat şi a intrat în vigoare miercuri.