• În ultima săptămână la nivel naţional au fost raportate 7022 de cazuri de gripă clinică
  • Creşterea numărului de îmbolnăviri este aproape dublă faţă de săptămâna precedentă
  • De la începutul sezonului 2019 – 2020 au fost confirmate 18 decese cu virus gripal

Autorităţile au declarat epidemie de gripă în România, din cauza faptului că a explodat pur şi simplu numărul îmbolnăvirilor! Astfel, acum sunt 7000 de cazuri de gripă răspândite în toată ţara, aproape dublu faţă de săptămâna trecută.

Până acum 18 oameni au fost ucişi în urma îmbolnîvirilor. Cu toate acestea, autorităţile nu au luat încă măsuri speciale. Totuşi, fiecare direcţie de sănătate publică judeţeană va transmite spitalelor o serie de norme care trebuie respectate, printre care şi limitarea accesuljui vizitatorilor în spitale, mai ales în secţiile cu risc.

Cei din Ministerul Sănătăţii au atras din nou atenţia asupra faptului că măsurile de igienă personală vă ajută mult în prevenirea îmbolnăvirilor, şi că ar trebi să evitaţi automedicaţia.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

80 dintre pacienții cu IACRS au fost internați, dintre care 77 de copii. Săptămâna trecută au fost înregistrate și 176 cazuri de pneumonie, din care 115 la copii.

Traversatul, sport extrem pe zăpadă, în Capitală. Firea: „Noi am fost cu toții în priză”

Transportul în comun a fost blocat în mai multe zone din București la prima ninsoare. Străzile nu erau deszăpezite, iar în stațiile STB oamenii cu greu coborau și urcau în autobuze sau tramvaie. Bucureştenii au mers pe jos kilometri întregi până la serviciu. Rețelele de socializare au fost inundate cu poze și clipuri cu trotuarele […]

Read more

Medicii atrag atenția că gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații, durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala.

Peste 9.600 de elevi cu gripă stau acasă în urma închiderii școlilor

Peste 9.600 de elevi sunt afectați de suspendarea cursurilor, după ce mai multe școli și grădinițe au fost închise la nivel național. Este vorba de unități din Alba, Argeș, București, Constanța, Cluj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman.

Accesul vizitatorilor în spitale, limitat

După declararea epidemiei de gripă în România, va fi limitat accesul vizitatorilor în spitale. Fiecare direcție de sănătate publică va stabili modul în care va aplica această măsură. Nu se vor lua alte măsuri speciale, potrivit autorităților.