• INSCOP: 48.1% dintre români spun că regimul comunist a fost bun.
  • INSCOP: 43% dintre români spun că regimul comunist a fost rău.
  • INSCOP: 47% dintre români spun că în comunism se trăia mai bine.

Era frumos. Ai trăit? Nu, dar am mai vrut. Asta e descrirea ultimului sondaj făcut de INSCOP. Aproape 50% dintre românii întrebați – spun că regimul comunist a fost un lucru bun pentru România.

Procentul e în creștere față de acum 10 ani. În 2013 doar 45% dintre români credeau că a fost un lucru bun, în timp ce 45% spuneau că e rău. Acum aproape 43% cred că regimul comunist a fost ceva rău. 47% dintre românii de azi spun și că sub conducerea lui Ceaușescu se trăia mai bine decât în prezent. Atât anul acesta, cât și în urmă cu 10 ani – aproape 35% spun că acum se trăiește mult mai bine decât în comunism. Alți aproape 15% sunt de părere că nu e nicio diferență între era comunistă și cea democrată.

Cum era Ceaușescu în urmă cu 35 de ani? În discursurile lui își arăta mereu superioritatea României sale comuniste. Inclusiv la Comisia Europeană. Cu toate astea, 24 de ani de domnie a fost prea mult. Și pentru marile puteri externe, care nu il mai voiau pe Ceausescu. Și pentru majoritatea românilor – care in decembrie 89 nu au mai rezistat si au iesit in stradă conduși de sloganul „Vom muri si vom fi liberi”.

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?

Citește și