• Preşedinţii turc Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin au discutat duminică despre aprovizionarea cu cereale şi despre un potenţial hub regional de gaze în Turcia.
  • În cadrul convorbirii, Erdogan a spus că Ankara şi Moscova ar putea începe să lucreze la exportul altor produse alimentare şi mărfuri prin coridorul de cereale de la Marea Neagră, a precizat biroul lui Erdogan.
  • Kremlinul a precizat că cei doi au discutat, de asemenea, despre o iniţiativă de creare a unei baze în Turcia pentru exporturile de gaze naturale ruseşti.

Preşedinţii turc Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin au discutat duminică despre aprovizionarea cu cereale şi despre un potenţial hub regional de gaze în Turcia, transmite Reuters.

„Preşedintele Erdogan şi-a exprimat dorinţa sinceră ca războiul dintre Rusia şi Ucraina să se încheie cât mai curând posibil” , a declarat duminică preşedinţia turcă.

În cadrul convorbirii, Erdogan a spus că Ankara şi Moscova ar putea începe să lucreze la exportul altor produse alimentare şi mărfuri prin coridorul de cereale de la Marea Neagră, a precizat biroul lui Erdogan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Rusia a solicitat ONU să preseze Occidentul să ridice unele sancţiuni pentru a se asigura că Moscova îşi poate exporta liber îngrăşămintele şi produsele agricole, o parte a acordului privind cerealele din Marea Neagră despre care Moscova spune că nu a fost pus în aplicare.

„Acordul are un caracter complex, care necesită înlăturarea obstacolelor pentru livrările relevante din Rusia pentru a satisface cererile ţărilor care au cea mai mare nevoie” , a transmis Kremlinul.

Kremlinul a precizat că cei doi au discutat, de asemenea, despre o iniţiativă de creare a unei baze în Turcia pentru exporturile de gaze naturale ruseşti.