• Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin au discutat în cadrul unei convorbiri telefonice despre inițiativa privind cerealele și probleme regionale.
  • Erdogan a salutat recenta întâlnire dintre șefii serviciilor de informații ruse și americane în capitala turcă Ankara.
  • Președintele turc i-a mulțumit lui Putin pentru condoleanțele sale cu privire la recentul atac terorist din Istanbul, în urma căruia au murit 6 persoane.

Într-o convorbire telefonică de vineri, președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a mulțumit omologului său rus, Vladimir Putin, pentru „poziția constructivă” pe care a avut-o cu privire la prelungirea acordului privind grânarele din Marea Neagră.

Erdogan și Putin au vorbit despre ultimele evoluții privind acordul, probleme bilaterale și chestiuni regionale, a precizat Direcția de comunicare turcă într-un comunicat. Joi, acordul istoric privind cerealele, semnat la Istanbul în iulie de către Turcia, ONU, Rusia și Ucraina, a fost prelungit cu încă 120 de zile, începând cu 19 noiembrie.

În cadrul discuțiilor lor, Erdogan a salutat, de asemenea, propunerea lui Putin de a înființa un hub de gaze naturale în Turceni, se mai arată în comunicat.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

El a declarat că „echipele tehnice și juridice” vor evalua propunerea cât mai curând posibil pentru a duce planul mai departe, a adăugat acesta. În ceea ce privește conflictul din Ucraina, liderul turc i-a spus lui Putin că prelungirea războiului nu face decât să sporească riscurile și a cerut reluarea eforturilor diplomatice.

Erdogan a salutat, de asemenea, recenta întâlnire dintre șefii serviciilor de informații ruse și americane în capitala turcă Ankara. El a declarat că astfel de inițiative ar putea juca un „rol-cheie” în prevenirea escaladării necontrolate în regiune, făcând referire la incidentul cu rachete de marți din Polonia.

De asemenea, președintele turc i-a mulțumit lui Putin pentru condoleanțele sale cu privire la recentul atac terorist din Istanbul, în urma căruia au murit 6 persoane.