• Mii de oameni au protestat împotriva condamnării la 5 ani de închisoare liderului opoziției din Turcia, Canan Kaftancioglu.
  • Canan Kaftancioglu, șeful filialei de opoziție a Partidului Popular Republican (CHP) din Istanbul, a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru insultarea președintelui Turciei pe rețelele de socializare.
  • Mii de oameni au ieșit în stradă la Istanbul pentru a protesta împotriva deciziei instanțelor, una care aduce aminte de Rusia și de Vladimir Putin, apropiatul lui Recep Erdogan.

Recep Erdogan se răzbună pe opozanți ca și în Rusia. Mii de oameni au protestat împotriva condamnării la 5 ani de închisoare liderului opoziției din Turcia, Canan Kaftancioglu.

Oamenii au ieșit în stradă după ce Curtea de Apel a Turciei a decis să mențină o pedeapsă de aproape cinci ani de închisoare pentru Canan Kaftancioglu, pentru insultarea președintelui și a statului, pe baza postărilor sale pe Twitter din 2012 până în 2017, potrivit DW.

Kaftancioglu este șeful filialei din Istanbul a Partidului Popular Republican (CHP) și este una dintre cele mai puternice voci din Opoziție.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În 2019, politicianul a jucat un rol esențial în alegerile municipale de la Istanbul, în care o victorie a CHP a pus capăt a 25 de ani de guvernare a partidului președintelui Recep Erdogan și a predecesorilor săi.

Criticii consideră condamnarea lui Kaftancioglu ca parte a represiunii împotriva opoziției lui Erdogan înaintea alegerilor prezidențiale de anul viitor. Protestatarii au scandat sâmbătă „Drepturi, lege, justiție” în turcă, într-o dovadă de sprijin și solidaritate pentru Kaftancioglu.