• Președintele turc Recep Erdogan a anunțat categoric că Turcia nu va accepta ca Finlanda și Suedia să adere la NATO.
  • Erdogan a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă luni, 16 martie, la Ankara, unde s-a aflat alături de preşedintele algerian Abdelmajid Tebbun.
  • Turcia semnalase încă de zilele trecute că nu ar fi de acord cu intrarea Suediei și a Finlandei în NATO, pentru că „protejează teroriști”.

Președintele turc Recep Erdogan a anunțat categoric că Turcia nu va accepta ca Finlanda și Suedia să adere la NATO, potrivit TASS.

După cum a remarcat președintele turc, Ankara nu poate fi de acord să accepte în alianță Finlanda și Suedia, după ce cele două țări au refuzat să dea curs cererii Turciei de a extrăda a unor organizații teroriste suspectate.

Există rapoarte conform cărora nu ne vor extrăda terorişti. Nu vom spune da acestor două ţări care vor să adere la NATO”, a declarat preşedintele turc la o conferinţă de presă la Ankara, după discuţiile cu preşedintele algerian Abdelmajid Tebbun.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a adăugat că delegațiile din Finlanda și Suedia nu ar trebui să se deranjeze să călătorească în Turcia pentru a convinge Ankara să își schimbe poziția față de intrarea lor în NATO.

Erdogan a mai spus că printre parlamentarii finlandezi și suedezi există „susținători ai terorismului”. Teroriștii la care face referire Erdogan sunt kurzii care se află în război cu Turcia.