• Recep Tayyip Erdogan va participa la recepția oferită de emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani.
  • Erdogan va participa la recepția oferită de emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani. De asemenea, președintele va asista la meciul de deschidere dintre Qatar și Ecuador.
  • „Acordăm importanță cooperării noastre cu Qatarul prietenos și frățesc în acest domeniu, ca și în toate celelalte”, a susținut directorul.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a plecat duminică spre Doha pentru a participa la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar.

Erdogan va participa la recepția oferită de emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani. De asemenea, președintele va asista la meciul de deschidere dintre Qatar și Ecuador.

În cadrul unei cooperări bilaterale în domeniul securității, Ankara a desfășurat peste 3.000 de ofițeri de poliție și personal de securitate pentru a desfășura o operațiune de securitate comună cu omologii lor din Qatar cu ocazia Cupei Mondiale.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

„Turcia se marchează astăzi, sub conducerea președintelui nostru (Recep Tayyip Erdoğan), prin poziția sa proactivă în fața crizelor globale și prin soluțiile diplomatice, politice, umanitare, militare și economice dezvoltate pe axa valorilor sale adânc înrădăcinate”, a declarat Altun.

Scopul este de a consolida brandul Türkiye pe axa politicii „originale, curajoase și oneste”, cu toate valorile construite pe moștenirea culturală a țării, a adăugat el. „Acordăm importanță cooperării noastre cu Qatarul prietenos și frățesc în acest domeniu, ca și în toate celelalte”, a susținut directorul.

Înaltul oficial turc a împărtășit, de asemenea, faptul că Erdoğan va participa la ceremonia de deschidere, ceea ce reflectă forța prieteniei dintre Turciei și Qatar. Altun a declarat că Turciei și Qatarului progresează împreună cu scopul de a obține un succes exemplar, îmbunătățindu-și în același timp relațiile în toate domeniile.

„Volumul nostru comercial, care a ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de dolari, dezvăluie punctul atins de relațiile noastre care s-au dezvoltat cu dorința de parteneriat strategic. Investițiile Qatarului în țara noastră au atins nivelul de 33,2 miliarde de dolari. În mod similar, Qatarul oferă oportunități importante pentru investitorii turci”, a precizat el.