• Președintele turc Recep Tayyip Erdogan se va întâlni vineri la Soci cu omologul său rus, după ce a intermediat un acord de transport de cereale între Moscova și Kiev.
  • Summitul de la Soci are loc după ce Ankara a ajutat la medierea unui acord privind cerealele care a atenuat temerile legate de criza alimentară globală.
  • Liderul de la Ankara se va deplasa la Soci pentru a doua lui discuție cu Putin în aproximativ două săptămâni.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și președintele rus Vladimir Putin se vor întâlni vineri la Soci pentru discuții privind încheierea războiului din Ucraina și începerea unui nou război în Siria, potrivit France 24.

Erdogan ar dori să exploateze ,,succesul diplomatic” obținut prin semnarea acordului de la Istanbul care prevede reluarea exporturilor de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră.

Liderul de la Ankara se va deplasa la Soci pentru a doua lui discuție cu Putin în aproximativ două săptămâni.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Turcia ar dori să transforme acordul de la Istanbul într-un început pentru negocieri privind armistițiul între Putin și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, notează The Guardian care subliniază însă că există tensiuni între liderul rus și cel turc.

La întâlnirea precedentă de la Teheran, din luna iulie, Putin i-ar fi spus lui Erdogan că Rusia rămâne împotriva oricărei noi ofensive pe care Turcia ar putea-o plănui împotriva militanților kurzi din nordul Siriei.

O echipă de inspectori din Turcia a început vineri să verifice o navă de marfă înainte de a pleca pentru a colecta cereale din portul ucrainean Chornomorsk, în baza acordului de reluare a exporturilor de cereale ucrainene, a declarat Ministerul turc al Apărării.