• Preşedintele Turciei va discuta în următoarele zile, în mod separat, cu omologii săi din Rusia şi Ucraina în eforturile de menţinere a Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră.
  • Rusia a suspendat participarea la Acordul privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră, semnat cu Turcia, Naţiunile Unite şi Ucraina, din cauza unor atacuri asupra Portului Sevastopol.
  • Turcia a cerut Rusiei să reanalizeze decizia de suspendare a acordului privind exporturile de cereale.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va discuta în următoarele zile, în mod separat, cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, în eforturile de menţinere a Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră, suspendat de Moscova.

Preşedintele Turciei va vorbi cu Putin şi Zelenski zilele următoare. Credem că putem depăşi actualul impas, acest acord este profitabil pentru toată lumea” , a declarat marţi Mevlüt Çavusoglu, ministrul de Externe de la Ankara, citat de cotidianul Le Monde.

Rusia a suspendat participarea la Acordul privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră, semnat cu Turcia, Naţiunile Unite şi Ucraina, din cauza unor atacuri asupra Portului Sevastopol, atribuite Ucrainei. Serghei Şoigu, ministul rus al Apărării, a afirmat că Rusia nu mai poate garanta” circulaţia navelor cu cereale dacă Ucraina nu va asuma angajamente că nu va utiliza această rută în scopuri militare” .

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Cererea Rusiei privind garanţii din partea Ucrainei a fost condamnată imediat de Statele Unite. Este vorba de o pedepsire colectivă sau de o acţiune de extorsiune” , a afirmat luni Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington. Turcia a cerut Rusiei să reanalizeze decizia de suspendare a acordului privind exporturile de cereale.