• Soldatul ucrainean s-a aruncat în aer pentru a distruge un pod în provincia sudică Kherson.
  • El a împiedicat, în acest fel, tancurile rusești invadatoare.
  • Soldatul este văzut acum ca un erou.

Un soldat ucrainean s-a aruncat în aer pentru a distruge un pod în provincia sudică Kherson, pentru a împiedica tancurile rusești invadatoare să mărșăluiască înainte. Sacrificiul său pentru a opri o coloană de tancuri rusești este acum lăudat de armata ucraineană, care l-a descris pe Vitaly Skakun Volodymyrovych ca fiind un erou.

Inginerul batalionului de pușcași marini Volodymyrovych era pe un pod ce poartă denumirea Henichesk când tancurile rusești au intrat în zonă, a scris armata ucraineană pe Facebook.

Inginerul se oferise voluntar să amenajeze acest pod, un punct strategic cheie care leagă Crimeea de Ucraina continentală. În timp ce forțele rusești se îndreptau cu viteză spre el, soldatul și-a dat seama că nu avea suficient timp pentru a seta fitilul și a ajunge în siguranță. Așa că s-a aruncat în aer și a distrus podul.

În această zi dificilă pentru țara noastră, în care poporul ucrainean cedează în fața ocupanților ruși din toate direcțiile, unul dintre cele mai grele locuri de pe harta Ucrainei a fost intersecția din Crimeea, unde unul dintre primii inamici a întâlnit un batalion separat de pușcași marini„, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare, potrivit unui raport al New York Post.

Camarazii lui Vitaly Skakun Volodymyrovych l-au lăudat pe Vitaly Skakun Volodymyrovych pentru că „a încetinit semnificativ înaintarea inamicului”, a relatat The Sun.