• Europarlamentarul PMP Eugen Tomac spune despre Igor Dodon, reţinut pentru 72 de ore, că „A fost şi este o slugă a Moscovei”.
  • „Nu a fost prorus, el este omul Kremlinului la Chişinău. Acest om a acţionat ca un angajat al Rusiei şi al mafiei ruse, în mod special in perioada în care a fost Preşedinte”.
  • Liderul PMP l-a criticat în termeni duri pe Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac spune despre Igor Dodon, reţinut pentru 72 de ore, că „A fost şi este o slugă a Moscovei”.

„Dodon a fost şi este o slugă coruptă a Moscovei. El nu a fost prorus, el este omul Kremlinului la Chişinău. Dincolo de faptele pentru care este anchetat, acest om a acţionat ca un angajat al Rusiei şi al mafiei ruse, în mod special in perioada în care a fost Preşedinte al R. Moldova”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Reacţia liderului PMP vine după ce fostul preşedinte al R.Moldova, Igor Dodon, a fost reţinut pentru 72 de ore, potrivit deschide.md.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă), repornit prin ordonanța procurorului general interimar, Dumitru Robu, săptămâna trecută. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM”, conform sursei citate.

Procurorii Anticorupţie îl bănuiesc pe Igor Dodon de comiterea infracţiunilor: coruperea pasivă, acceptarea finanţării pdodonartidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.