• Eurodeputatul AfD Maximilian Krah și asistentul lui, Jian G. sunt cercetați pentru spionaj în favoarea Chinei.
  • Investigațiile arată că Krah ar fi primit bani de la Rusia și China pentru activitatea sa ca eurodeputat AfD, el neagă acuzațiile.
  • AfD îl menținele pe Krah pe listele pentru alegerile europarlamentare, dar îl expune mai puțin în cursul campaniei.

Chiar în ziua vizitei lui Xi Jinping în Franța, poliția germană și belgiană au descins la birourile unui eurodeputat. Asistentul politicianului german este suspectat de spionaj în favoarea Chinei.

Maximilian Krah, capul de listă al partidului de remă dreapta în alegerile europene de la 9 iunie, nu este vizat de aceste acuzaţii, iar percheziţia birourilor sale de la Bruxelles face parte dintr-o procedură „cu privire la martori”, precizează procurorii germani.

Parchetul federal belgian a supervizat procedura, fără să ofere detalii, transmite AFP.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Maximilian Krah a confirmat percheziţia biroului colaboratorului său pe X. „Era previzibil, după arestarea sa, şi nu este, aşadar, deloc surprinzător.”

El doar s-a mirat că a durat „atât de mult” între arestarea colaboratorului său și percheziție și a dat asigurări că „nici eu şi niciun alt membru al personalului nu suntem vizaţi”.

Pe 23 aprilie, consilierul lui Krah a fost arestat în Germania sub suspiciunea de spionaj „deosebit de sever” pentru China, cea mai recentă dintr-o serie de astfel de arestări făcute în întreaga lume.

Jian G. a fost acuzat că a transmis informații despre discuțiile din Parlamentul European către serviciile de informații chineze.

Citește și