• Președintele i-a avertizat pe legislatorii europeni că Rusia vrea să întoarcă Europa la xenofobia din anii 1930 și 1940.
  • Mesajul emoționant al lui Zelenski a fost conceput pentru a încerca să se conecteze cu parlamentarii UE.
  • Avem nevoie de tunuri de artilerie, de muniții, de tancuri moderne, de rachete cu rază lungă de acțiune și de avioane de vânătoare moderne”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut joi un apel către legislatorii de la Bruxelles pentru a permite țării sale să devină parte a Uniunii Europene, insistând că Europa este casa” Ucrainei.

În timpul unui discurs în Parlamentul European, Zelenski a declarat că țara sa și UE împărtășesc aceleași valori și că standardul de viață european” și regulile de viață europene” sunt atunci când legea guvernează”.

Aceasta este Europa noastră, acestea sunt regulile noastre, acesta este modul nostru de viață. Iar pentru Ucraina, este un drum spre casă, un drum spre casa sa”, a declarat Zelenski, făcând referire la obiectivul Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Mă aflu aici pentru a apăra drumul spre casă al poporului nostru”, a adăugat el.

Mesajul emoționant al lui Zelenski a fost conceput pentru a încerca să se conecteze cu parlamentarii UE în timp ce continuă să facă presiuni pentru ca Ucraina să adere la blocul comunitar.

El a subliniat că Ucraina împărtășește valorile cu Europa, mai degrabă decât cu Rusia, despre care a spus că încearcă să ducă țara sa înapoi în timp. Președintele i-a avertizat pe legislatorii europeni că Rusia vrea să întoarcă Europa la xenofobia din anii 1930 și 1940. Răspunsul pentru noi la acest lucru este nu”, a spus el. Noi ne apărăm. Trebuie să ne apărăm”.

Zelenski a mulțumit tuturor țărilor care au furnizat arme și asistență militară Ucrainei, subliniind în același timp că țara sa are încă nevoie de tancuri moderne, de rachete cu rază lungă de acțiune și de avioane de luptă moderne pentru a-și proteja securitatea, despre care a spus că este și securitatea Europei.

Avem nevoie de tunuri de artilerie, de muniții, de tancuri moderne, de rachete cu rază lungă de acțiune și de avioane de vânătoare moderne”, a declarat Zelenski. Trebuie să îmbunătățim dinamica cooperării noastre” și să acționăm mai repede decât agresorul”, a adăugat el.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, l-a prezentat pe Zelenski înainte de discursul său, spunându-i: Nu am avut timp să vorbesc cu Zelenski. Ucraina este Europa și viitorul națiunii dumneavoastră este în Uniunea Europeană.

Noi vă susținem. Libertatea va învinge”. Zelenski a mai spus joi că va avea mai multe întâlniri bilaterale la Bruxelles pentru a discuta problema furnizării de avioane de luptă Ucrainei și că discuțiile pe care le-a avut până acum în capitala belgiană au fost foarte concrete, foarte precise”.

Sunt foarte inspirat de declarațiile dumneavoastră că Europa va fi alături de noi până la victoria noastră. Am auzit acest lucru de la o serie de lideri europeni și le sunt foarte recunoscător pentru acest lucru”, a declarat Zelenski în timpul unei conferințe de presă care a urmat reuniunii Consiliului European.

Am auzit despre disponibilitatea de a ne oferi armele și sprijinul necesar, inclusiv avioanele. Și voi avea o serie de întâlniri bilaterale acum și facem pentru a ridica problema avioanelor de luptă și a altor avioane”, a spus el. Așa că lucrăm și vom continua să lucrăm la Bruxelles”.