• Luptele din jurul Bahmut au fost costisitoare pentru Rusia în ceea ce privește viețile soldaților, a recunoscut Kremlinul.
  • La sfârșitul lunii ianuarie, aproximativ 40.000 din cei 50.000 de recruți ai puternicului grup militar privat Wagner implicat în campania din acea zonă au murit sau sunt dați dispăruți.
  • Liman, care se află chiar la nord de Bakhmut, a fost eliberat de forțele ucrainene în octombrie.

Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că situația de pe linia frontului din estul țării se înăsprește, iar Rusia aduce tot mai multe trupe în luptă. Kremlinul a făcut presiuni pentru o victorie semnificativă pe câmpul de luptă, după luni de eșecuri, forțele rusești încercând să închidă controlul asupra orașului Bahmut și luptând pentru controlul unei rute importante de aprovizionare din apropiere pentru forțele ucrainene.

Trupele rusești încearcă, de asemenea, să captureze orașul minier de cărbune Vuhledar, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de Bakhmut, tot în regiunea estică Donețk. A trebuit să spun de multe ori că situația de pe front este dură și devine din ce în ce mai dură, iar acum este din nou acel moment. … Invadatorul își pune tot mai multe forțe pentru a sparge apărarea noastră”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

Este foarte dificil acum în Bakmut, Vuhledar, Liman și în alte direcții”, a continuat el. La începutul zilei, ministrul adjunct al Apărării, Hanna Malyar, a scris pe Telegram că eforturile Rusiei de a sparge apărarea în Bakhmut și Lyman au eșuat. Liman, care se află chiar la nord de Bakhmut, a fost eliberat de forțele ucrainene în octombrie.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Vineri, Zelenski a promis că forțele sale vor lupta pentru Bakhmut atât timp cât vom putea”, dar situația de acolo devine din ce în ce mai gravă pentru forțele ucrainene.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a raportat zilnic numeroase confruntări de luptă în zonă, iar bloggerii militari de la Moscova au susținut o serie de succese rusești neverificate de-a lungul liniei de front. Luptele din jurul Bakhmut au fost costisitoare pentru Rusia în ceea ce privește viețile soldaților, a recunoscut Kremlinul.