• Bennett spune că l-a întrebat pe Putin dacă intenționa să-l ucidă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Bennett a spus că, în timpul medierii sale, Putin a renunțat la jurământul său de a urmări dezarmarea Ucrainei, iar Zelenski a promis că nu va adera la NATO.
  • Israelul consideră că legăturile sale bune cu Kremlinul sunt strategice în fața amenințărilor din partea Iranului.

Un fost prim-ministru israelian care a servit pentru scurt timp ca mediator la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina spune că a obținut o promisiune din partea președintelui rus de a nu-l ucide pe omologul său ucrainean.

Fostul prim-ministru Naftali Bennett a devenit un intermediar improbabil în primele săptămâni ale războiului, devenind unul dintre puținii lideri occidentali care s-au întâlnit cu președintele Vladimir Putin în timpul războiului, într-o călătorie rapidă la Moscova în martie anul trecut.

În timp ce eforturile de mediere ale lui Bennett par să fi făcut prea puțin pentru a pune capăt vărsării de sânge care continuă până în prezent, remarcile sale, într-un interviu postat online sâmbătă târziu, au aruncat lumină asupra diplomației de culise și a eforturilor urgente care erau în curs de desfășurare pentru a încerca să ducă la o concluzie rapidă a conflictului în primele sale zile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În interviul de cinci ore, care a abordat numeroase alte subiecte, Bennett spune că l-a întrebat pe Putin dacă intenționa să-l ucidă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

L-am întrebat: ce se întâmplă cu asta? Plănuiești să îl omori pe Zelenski? El a spus: nu îl voi omorî pe Zelenski. Atunci i-am spus: trebuie să înțeleg că îmi dai cuvântul tău că nu-l vei ucide pe Zelenski. El a spus: Nu-l voi ucide pe Zelenski.”

Bennett a spus că l-a sunat apoi pe Zelenski pentru a-l informa despre promisiunea lui Putin. Ascultă, am ieșit de la o întâlnire, nu te va ucide. El întreabă: ești sigur? I-am spus 100% că nu te va ucide”.

Bennett a spus că, în timpul medierii sale, Putin a renunțat la jurământul său de a urmări dezarmarea Ucrainei, iar Zelenski a promis că nu va adera la NATO.

Bennett, un lider în mare parte neexperimentat, care ocupase funcția de prim-ministru de puțin peste șase luni când a izbucnit războiul, s-a propulsat în mod neașteptat în diplomația internațională după ce a poziționat Israelul într-o zonă de mijloc incomodă între Rusia și Ucraina. Israelul consideră că legăturile sale bune cu Kremlinul sunt strategice în fața amenințărilor din partea Iranului, dar se aliniază cu națiunile occidentale și caută, de asemenea, să arate sprijin pentru Ucraina.