• Președintele Volodimir Zelenski a avertizat de săptămâni întregi că Moscova încearcă să intensifice atacurile după luni de impas virtual.
  • Zelenski a declarat că atacurile rusești din est au fost neîncetate în ciuda pierderilor grele de partea rusă.
  • Consilierul lui Pușilin, Yan Gagin, a declarat că luptătorii din forța mercenară rusă Wagner au preluat controlul parțial asupra unui drum de aprovizionare care duce la Bakhmut.

Rusia și-a început marea răzbunare” pentru rezistența Ucrainei la invazia sa, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce forțele rusești au revendicat o serie de câștiguri în estul țării sale.

Zelenski avertizează de săptămâni întregi că Moscova urmărește să își intensifice asaltul asupra Ucrainei după aproximativ două luni de impas virtual de-a lungul liniei de front care se întinde în sud și est.
Deși luni nu a existat niciun semn de o nouă ofensivă mai amplă, administratorul regiunilor controlate de Rusia în estul provinciei ucrainene Donețk, Denis Pușilin, a declarat că trupele rusești și-au asigurat un punct de sprijin în Vuhledar, un oraș minier de cărbune ale cărui ruine au fost un bastion ucrainean încă de la începutul războiului.

Consilierul lui Pușilin, Yan Gagin, a declarat că luptătorii din forța mercenară rusă Wagner au preluat controlul parțial asupra unui drum de aprovizionare care duce la Bakhmut, un oraș care a fost în centrul unei ofensive rusești timp de luni de zile.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Cu o zi mai devreme, șeful Wagner a declarat că luptătorii săi au securizat Blahodatne, un sat situat la nord de Bakhmut.

Kievul a declarat că a respins atacurile asupra Blahodatne și Vuhledar. Agenția de știri Reuters nu a putut verifica în mod independent situațiile de acolo, dar locațiile luptelor raportate indicau câștiguri clare, deși treptate, ale Rusiei.

Zelenski a declarat că atacurile rusești din est au fost neîncetate în ciuda pierderilor grele de partea rusă, considerându-le drept o răzbunare pentru succesul Ucrainei în respingerea forțelor rusești din capitală, nord-est și sud la începutul conflictului.

Cred că Rusia își dorește cu adevărat marea răzbunare. Cred că [deja] au început-o”, a declarat Zelenski.

În fiecare zi, fie aduc mai multe trupe regulate, fie vedem o creștere a numărului de wagnerieni”, a declarat el reporterilor în orașul portuar Odesa din sudul Ucrainei.