• Roubini a remarcat importanța industriei cipurilor pentru calculatoare din Taiwan.
  • Acum trebuie să mă îngrijorez de toate aceste lucruri, ca toată lumea, a spus el.
  • Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat recent că Beijingul a devenit hotărât să urmărească reunificarea cu Taiwanul.

Economistul american Nouriel Roubini, care a prezis criza din 2008, a declarat că al Treilea Război Mondial a început deja.

Într-un interviu acordat ziarului german Spiegel, acesta a declarat: Consilierii de securitate națională își exprimă îngrijorarea cu privire la interferența NATO în conflictul ucrainean și asistăm, de asemenea, la diferențe puternice în relațiile dintre Iran și Israel. Am citit dimineață că administrația Biden se așteaptă ca China să atace Taiwanul în curând. Sincer, al treilea război mondial a început deja, iar activitatea sa se extinde în domeniul cibernetic și în Ucraina.

Expertul a adăugat că, atunci când se afla în Italia, în anii ’70 ai secolului trecut, nu a trebuit să se îngrijoreze în legătură cu un război între țări importante sau cu o iarnă nucleară și nu a auzit termenii schimbări climatice și o pandemie globală. Acum trebuie să mă îngrijorez de toate aceste lucruri, ca toată lumea, a spus el.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Roubini a remarcat, de asemenea, importanța industriei cipurilor pentru calculatoare din Taiwan, spunând: Imaginați-vă doar impactul unui atac chinez asupra Taiwanului, care produce 50% din toate semiconductoarele din lume și 80% din cele de vârf. Ar fi un șoc global. În prezent, depindem mai mult de semiconductori decât de petrol.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat recent că Beijingul a devenit hotărât să urmărească reunificarea cu Taiwanul într-un calendar mult mai rapid, în loc să rămână la status quo.