• ONU: Am găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene.
  • În ianuarie, Rusia a atacat Ucraina cu rachete balistice nord-coreene.
  • SUA a acuzat de mai multe ori Rusia că a lansat rachete nord-coreene.
  • Coreea de Nord e sub incidența sancțiunilor ONU din 2006.
  • Kim Jong-Un critică SUA că i-a trimis Ucrainei rachete tactice.

Coreea de Nord se joacă cu focul…și pe front. Ucraina a fost atacată de rachete nord-coreene, dă cărțile pe față ONU. Dictatorul Kim Jong Un a încălcat embargoul asupra armelor impus de ONU în 2006, și o ajută pe Rusia în războiul pornit împotriva Ucrainei. Reuters scrie că ONU a găsit la Harkov resturile unei rachete balistice nord-coreene, din seria Hwasong-11. Racheta a lovit Harkov la începutul anului, pe 2 ianuarie.


Experții ONU spun că aceste rachete au fost testate pentru prima dată în mod public de Phenian în 2019.
America a acuzat de cel puțin 9 ori că Rusia a lansat rachete balistice nord-coreene împotriva Ucrainei. Atât Rusia, cât și Coreea de Nord au negat acuzațiile.


Coreea de Nord arată cu degetul spre America


Ieri, Kim Jong-Un a criticat SUA că i-a trimis Ucrainei rachete tactice cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia. „Washington e un hărțuitor al păcii care a agravat războiul prin furnizarea de arme Kievului” – contra-atacă Coreea de Nord, una dintre puține țări care sprijină războiul pornit de Rusia.

Recomandări

MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CÂT MAI SCADE INDUSTRIA ROMÂNIEI?
CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN

America a confirmat săptămâna trecută că a trimis rachete Army Tactical Missile Systems în Ucraina pentru a fi folosite în interiorul teritoriului ucrainean, după ce Rusia a folosit rachete balistice nord-coreene împotriva Kievului.

Citește și