Explozie în Ghana: Cel puțin 17 morți și zeci de răniți

explozie-ghana sursă foto - Twitter
  • Ministerul Teritoriilor și Resurselor Naturale din țară a demarat o anchetă privind cauzele accidentului.
  • Organizația Națională de Management al Dezastrelor coordonează efortul de evacuare a victimelor.
  • Casele rezidenților au fost distruse.

Imagini de la fața locului, în comunitatea rurală Apiate, au arătat un crater masiv în epicentrul detonării, care a redus sute de clădiri la grămezi de lemn și moloz, iar printre dărâmături au fost văzute cadavre. Cel puțin 17 persoane au fost ucise și 59 rănite într-o explozie uriașă în Ghana, după ce un camion care transporta explozibili către o mină de aur s-a ciocnit cu o motocicletă, potrivit autorităților.

Imaginile au arătat un crater uriaș în epicentrul exploziei, care a redus sute de clădiri la grămezi de lemn, moloz și metal răsucit. Printre dărâmături puteau fi văzute cadavre.

Explozia a avut loc în comunitatea rurală Apiate, în apropiere de Bogoso, un oraș minier din sud-vestul țării, la aproximativ 303 km de capitala Accra. Camionul se îndrepta spre mina Chirano, care este administrată de compania canadiană Kinross Gold Corporation.

Președintele din Ghana, Nana Akufo-Addo, a scris pe Twitter: „Este un incident cu adevărat trist, nefericit și tragic, iar eu, în numele guvernului, transmit condoleanțe profunde familiilor celor decedați și le doresc răniților o recuperare rapidă.”

El a adăugat: „Guvernul nu va precupeți niciun efort pentru a asigura o revenire rapidă la o situație de normalitate pentru locuitorii din Apiate.” Prosper Baah, șeful regional interimar al Serviciului Național de Ambulanță, a declarat că multe persoane au fost rănite în timp ce încercau să ajungă la locul accidentului și au fost surprinse de explozie.

„Este o situație foarte tristă”, a adăugat el.