• Facebook a început o nouă campanie de combatere a activităților coordonate ale unor utilizatori reali care fac rău pe platformele sale și în afara lor
  • Facebook a început prin a elimina o rețea de conturi legate de o mișcare împotriva restricțiilor COVID din Germania.
  • Noile schimbări din politica Facebook ar putea avea un impact important.

Echipele de securitate ale Facebook extind tehnicile utilizate pentru a opri operațiunile de influență care utilizează conturi false pentru a include mai multe opriri în masă ale grupurilor coordonate de conturi de utilizatori reali care cauzează prejudicii, prin raportare în masă sau brigadă, conform Reuters.

Șeful politicii de securitate a Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat miercuri, în cadrul unei convorbiri telefonice cu jurnaliștii, că societatea lucrează de câteva luni la utilizarea metodelor sale împotriva „răului social coordonat”.

Aceste campanii, a spus el, includ de regulă rețele bine puse la punct de utilizatori reali care încalcă în mod sistematic politicile Facebook pentru a face rău altora, inclusiv în afara Facebook, dar nu încalcă regulile companiei privind operațiunile de influență care implică conturi false sau împotriva organizațiilor periculoase.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Modificările ar aduce schimbări reale

Schimbările ar putea avea un impact important asupra modului în care cea mai mare rețea de socializare din lume tratează mișcările politice și sociale organizate pe platformele sale. Firma a afirmat într-un studiu recent privind operațiunile de influență că o tendință semnificativă pe care a observat-o a fost estomparea granițelor dintre o discuție publică autentică și manipularea prin eforturi străine și locale.

Modul în care ar trebui ca platformele să impună măsuri împotriva acțiunilor offline, care este adesea definit în mod vag în regulile lor, este, de asemenea, un subiect de dispută care a primit multă atenție în urma incidentelor violente, cum ar fi revolta din Capitoliul Statelor Unite. De altfel, Senatul SUA a hotărât să închidă clădirea Capitoliului de teama unor noi violențe care ar putea izbucni sâmbătă în preajma unor proteste deja anunțate.

Ce rol joacă și ce este Querdenken?

Querdenken este o mișcare de protest germană care s-a dezlănțuit împotriva limitării coronavirusului. Facebook a declarat că rețeaua conectată la Querdenken a răspândit dezinformări dăunătoare pentru sănătate, discursuri de ură și a incitat la violență și că a fost legată de violența fizică în afara platformei și de daunele societale legate de COVID.

Facebook, care a fost aspru criticat pentru felul în care a tratat dezinformarea anti-vaccin și dezinformarea COVID-19 care s-a răspândit pe internet de-a lungul epidemiei, a declarat că Querdenken nu va fi interzis pe platformele sale.

Facebook a afirmat că a interzis partajarea domeniilor sale și a eliminat aproximativ 150 de profiluri, grupuri și pagini de Facebook și Instagram. Membrii mișcării Querdenken nu au putut fi contactați imediat de Reuters pentru comentarii.