• Amenzile ar putea ajunge până la 10% din cifra de afaceri.
  • Platformele tehnologice vor fi obligate, de asemenea, să facă mai mult pentru a proteja copiii de conținutul necorespunzător.
  • Legile au fost propuse de Marea Britanie marți.

Facebook, Twitter și compania chineză TikTok se vor confrunta cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, dacă nu reușesc să elimine și să limiteze răspândirea conținutului ilegal, conform legilor propuse de Marea Britanie marți, arată Reuters.

Platformele tehnologice vor fi nevoite, de asemenea, să facă mai mult pentru a proteja copiii de expunerea la pedofilie, agresiune și pornografie, a spus guvernul, pentru a asigura siguranța copiilor online.

„Intrăm într-o nouă eră a responsabilității tehnologiei pentru a proteja copiii și utilizatorii vulnerabili, pentru a restabili încrederea în această industrie și pentru a consacra în legislație garanții pentru libera exprimare”, a declarat secretarul digital britanic Oliver Dowden.

Recomandări

NU AJUNG ACASĂ!
TRUMP O ATACĂ PE CHENEY
SARKOZY E CONDAMNAT
USR VREA DEMISIA
IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA

Guvernele se preocupă cu privire la măsurile pentru a controla mai bine conținutul ilegal sau periculos pe rețelele de socializare, Uniunea Europeană urmând să dezvăluie propriul pachet marți.

Noile reguli ale Marii Britanii, care vor fi introduse în legislație anul viitor, ar putea duce la blocarea site-urilor care încalcă regulile, iar managerii superiori vor fi responsabili pentru conținut.
Platformelor populare li se va cere să aibă politici clare privind conținutul care, deși nu este ilegal, ar putea provoca daune, cum ar fi diseminarea dezinformării despre vaccinurile COVID.

Dowden a spus că pachetul de legi va oferi companiilor digitale mari, „reguli solide” de urmat.

Facebook și Google au spus că vor colabora cu guvernul la reglementări. Ambele companii au declarat că au luat siguranța extrem de în serios și și-au schimbat deja politicile și operațiunile pentru a aborda mai bine problema.

„Siguranța comunităților noastre online – utilizatorii și creatorii noștri – este prioritatea noastră principală și, prin urmare, nu am așteptat ca legislația să acționeze”, a declarat Ben McOwen Wilson, director general YouTube Marea Britanie.

„Am lucrat cu industrie, grupuri comunitare și Guvern pentru a aborda conținutul dăunător.”

Platforma de partajare video în creștere rapidă, TikTok, deținută de China’s Bytedance, a declarat că așteaptă cu nerăbdare să vadă propunerile și să colaboreze cu guvernul pentru a continua să consolideze siguranța online.

„La TikTok, siguranța nu este o caracteristică sau un lucru plăcut, ci punctul nostru de plecare pentru construirea unei comunități creative și diverse”, a spus un purtător de cuvânt.

Autoritatea de reglementare britanică Ofcom va primi puterea de a amenda companiile cu până la 18 milioane de lire sterline (24 de milioane de dolari) sau 10% din cifra de afaceri globală, oricare ar fi cea mai mare, pentru încălcarea regulilor.

De asemenea, va putea bloca accesul serviciilor neconforme în Marea Britanie.

Jurnalismul online și comentariile cititorilor de pe site-urile editorilor de știri vor fi scutite, pentru a proteja libertatea de exprimare.