• Chris Parry este dat dispărut de vineri, împreună cu un alt britanic, Andrew Bagshaw, după ce s-au îndreptat spre Soledar.
  • Orașul este considerat a fi cea mai periculoasă parte a țării în acest moment.
  • Ofițerii din Donețk au declarat că desfășoară măsuri de investigare și operaționale pentru a încerca să-i găsească.

Familia unuia dintre lucrătorii umanitari britanici dispăruți în Ucraina a declarat că este foarte îngrijorată și preocupată” de starea de sănătate și de locul unde se află acesta.

Chris Parry, în vârstă de 28 de ani, a fost văzut ultima dată vineri dimineață plecând din Kramatorsk spre Soledar împreună cu colegul său britanic Andrew Bagshaw, înainte de a se pierde contactul. Într-o declarație, familia sa a spus: Suntem foarte îngrijorați și îngrijorați în legătură cu starea de sănătate și locul unde se află Chris în acest moment.

El este o persoană extraordinară, care are compasiune și grijă și nu ar fi descurajat de la munca sa în Ucraina, eliberând persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități, lucru de care suntem foarte mândri. Noi, familia și partenerul său, îl iubim cu toții foarte mult și am fi recunoscători dacă intimitatea noastră ar putea fi respectată în aceste momente dificile.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Ofițerii din Donețk au declarat că desfășoară măsuri de investigare și operaționale pentru a încerca să-i găsească. Originar din Cornwall, Parry lucra ca antrenor de alergare în Cheltenham când Rusia a invadat orașul pe 24 februarie anul trecut.

Acțiunile sale îndrăznețe pe linia frontului l-au arătat evacuând locuitorii din orașul asediat Severodonețk înainte ca acesta să fie capturat în iunie și operând ulterior la est de Lyman. El a declarat pentru Sky News anul trecut: Câteodată, când vezi lucruri îngrozitoare, îți rămân în minte”.

Jurnalista independentă Daphne Wesdorp, care l-a fotografiat pe Parry chiar înainte de a dispărea, a declarat pentru Sky News: Sper la un miracol. Fie că sunt blocați undeva într-un subsol, fie că sunt capturați de ruși, cel puțin ar fi în viață. Nu arată bine în acest moment, pentru că nu mai este posibil să mergem la Soledar. Sperăm la un miracol”.

Familia celuilalt britanic dispărut, Andrew Bagshaw, în vârstă de 48 de ani, care locuiește în Noua Zeelandă, a publicat anterior o declarație în care îl descrie pe acesta ca fiind foarte inteligent” și a spus că a mers în Ucraina pentru că a crezut că este lucrul corect din punct de vedere moral”.