• Ultima dată când împăratul Naruhito a apărut la balconul Palatului Imperial pentru a face urări publice de Anul Nou a fost în 2020.
  • Japonia atenuează restricțiile privind pandemia COVID-19, dar în ultima vreme s-a înregistrat o creștere a numărului de infecții.
  • Țara a ridicat majoritatea restricțiilor impuse călătorilor în străinătate în octombrie, dar luna trecută a declarat că va cere persoanelor care vin din China să fie testate la sosire.

Împăratul Naruhito al Japoniei și familia sa au salutat mulțimea de binevoitori de la balconul Palatului Imperial, luni, în cadrul unei sărbători anuale care a fost suspendată în ultimii doi ani din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată când familia regală a făcut urări publice de Anul Nou din 2020 și a venit în contextul în care Japonia revine treptat la normalitate.

Răspândirea coronavirusului a fost dificilă pentru toată lumea, dar sunt foarte încântat să vă pot saluta din nou”, a declarat Naruhito mulțimii care flutura steagul la Palatul Imperial din Tokyo. Ne confruntăm cu multe dificultăți, dar sper la un An Nou pașnic și bun pentru toți, iar la începutul anului mă rog pentru fericirea oamenilor din Japonia și din întreaga lume”, a adăugat el.

În ultimii doi ani, împăratul a sărit peste salutul public și a trimis în schimb mesaje video. Fiica împăratului, prințesa Aiko, și-a făcut prima apariție la salutul public de Anul Nou, potrivit Agenției Casei Imperiale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Împărăteasa Masako și fostul împărat Akihito, împreună cu fosta împărăteasă Michiko, s-au numărat printre ceilalți membri ai familiei regale care au apărut alături de Naruhito la balconul acoperit cu sticlă al palatului. Doar aproximativ 1.500 de oameni, aleși prin tragere la sorți, au fost lăsați să intre în complex pentru a asista la evenimentul de Anul Nou.

În 2020, înainte ca pandemia să înceapă să afecteze Japonia, un total de aproape 70.000 de binevoitori au venit să vadă discursul de Anul Nou al lui Naruhito. Japonia a intrat în cel de-al optulea val de infecții cu COVID-19 în noiembrie, când cazurile zilnice au început să depășească 100.000.

De la începutul pandemiei, țara a înregistrat aproximativ 30 de milioane de infecții și aproape 60.000 de decese. Țara a ridicat majoritatea restricțiilor impuse călătorilor în străinătate în octombrie, dar luna trecută a declarat că va cere persoanelor care vin din China să fie testate la sosire.