• Coform Metrorex, spațiile comerciale pun în pericol siguranța transportului subteran
  • Metrorex a notificat societatea ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou
  • Compania anunță că nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiții de transport civilizate

Metrorex a anunțat joi că a notificat firma care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou să le elibereze până în 2 aprilie. Acestea pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea regulilor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență.

Metrorex a anunțat joi că în urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență.

În acest context, ținând seama și de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spațiile comerciale, Metrorex a notificat societatea ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până în 2 aprilie.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora. Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”, se mai arată în comunicatului Metrorex.

Compania anunță că nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiții de transport civilizate, în siguranță și în conformitate cu standardele europene.