• „RPDC” este o abreviere a denumirii oficiale a Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană, iar Ethereum este o platformă tehnologică asociată cu un tip de criptomonedă.
  • Jaful ar fi avut loc în 23 martie de pe o „punte”, sau rețea care permite utilizatorilor să trimită criptomonede de la un blockchain la altul.
  • Lazarus Group a furat criptomonede în valoare estimată de 1,75 miliarde de dolari în ultimii ani, potrivit Chainalysis, o firmă care urmărește tranzacțiile cu monede digitale.

FBI a acuzat joi hackerii asociați cu guvernul nord-coreean de furtul a peste 600 de milioane de dolari în criptomonede. Jaful dat luna trecută la o companie de jocuri video este cel mai recent dintr-o serie de jafuri cibernetice îndrăznețe legate de Pyongyang, potrivit CNN.

Prin investigația noastră am putut confirma că Lazarus Group și APT38, actori cibernetici asociați cu RPDC, sunt responsabili pentru furtul a 620 de milioane de dolari în Ethereum raportat pe 29 martie”, a declarat FBI într-un comunicat.

„RPDC” este o abreviere a denumirii oficiale a Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană, iar Ethereum este o platformă tehnologică asociată cu un tip de criptomonedă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

FBI s-a referit la recenta piratare a unei rețele de calculatoare folosite de Axie Infinity, un joc video care permite utilizatorilor să câștige criptomonede. Sky Mavis, compania care a creat Axie Infinity, a anunțat pe 29 martie că o echipă de hackeri neidentificați au furat echivalentul a aproximativ 600 de milioane de dolari.

Jaful ar fi avut loc în 23 martie de pe o „punte”, sau rețea care permite utilizatorilor să trimită criptomonede de la un blockchain la altul.

Departamentul Trezoreriei SUA a sancționat joi Lazarus Group, o grup larg de hackeri despre care se crede că lucrează în numele guvernului nord-coreean.

Coreea de Nord se bazează pe banii din jafuri cibernetice

Atacurile cibernetice au fost o sursă importantă de venituri pentru regimul nord-coreean timp de ani de zile, în timp ce liderul său, Kim Jong Un, a continuat să urmărească obținerea de arme nucleare, potrivit unui grup de experți ai Națiunilor Unite și experților externi în domeniul securității cibernetice.

Luna trecută, Coreea de Nord a lansat ceea ce se crede a fi prima sa rachetă balistică intercontinentală din ultimii patru ani.

Lazarus Group a furat criptomonede în valoare estimată de 1,75 miliarde de dolari în ultimii ani, potrivit Chainalysis, o firmă care urmărește tranzacțiile cu monede digitale.

O spargere a unei afaceri cu criptomonede, spre deosebire de un comerciant cu amănuntul, de exemplu, este, în esență, un jaf bancar la viteza internetului și finanțează activitatea destabilizatoare a Coreei de Nord și proliferarea armelor”, a declarat Ari Redbord, șeful departamentului de afaceri juridice al TRM Labs, o firmă care investighează infracțiunile financiare. „Atâta timp cât au succes și sunt profitabile, nu se vor opri”.

Google avertizează utilizatorii asupra hackurilor

În timp ce atenția multor analiști în domeniul securității cibernetice a fost îndreptată asupra hackerilor ruși, având în vedere războiul din Ucraina, hackerii nord-coreeni au fost departe de a fi tăcuți.

Luna trecută, cercetătorii de la Google au dezvăluit două presupuse campanii diferite de piraterie informatică nord-coreeană care au vizat organizații media și IT din SUA, precum și sectoarele criptomonedelor și tehnologiei financiare.

Google are o politică de notificare a utilizatorilor care sunt vizați de hackeri sponsorizați de stat.

Shane Huntley, care conduce Grupul de analiză a amenințărilor de la Google, a declarat că, dacă un utilizator Google are „orice legătură cu implicarea în Bitcoin sau în criptomonede” și primește un avertisment de la Google cu privire la pirateria informatică susținută de stat, aproape întotdeauna ajunge să fie vorba de o activitate nord-coreeană.

Se pare că este o strategie continuă pentru ei de a suplimenta și de a face bani prin această activitate”, a declarat Huntley pentru CNN.