• Ministrul polonez de Justiție propune implementarea „camerelor de plâns” destinate femeilor forțate să păstreze sarcinile
  • Femeile ar putea primi o „îngrijire specială”, inclusiv tratament psihologic și „sfaturi despre ce să facă în continuare”
  • 98% dintre avorturile din Polonia, până la intrarea în vigoare a legii care interzice întreruperea sarcinii, aveau drept cauză malformațiile congenitale ale fătului

Ministerul polonez al Justiției a fost criticat după ce a anunțat planurile de sprijinire a femeilor forțate să păstreze sarcina odată cu legea care interzice aproape în totalitate avortul. Printre sugestii s-a numărat posibilitatea ca femeile să beneficieze de o „cameră personală” unde să „poată plânge”, scrie Notes from Poland.

Propunerea face parte din ideile prezentate de partidele politice ca răspuns la publicarea deciziei instanței prin care a fost interzis avortul, în ciuda malformațiilor congenitale ale fătului. 98% dintre avorturile din Polonia aveau drept cauză chiar aceste malformații.

Noua legislație a fost discutată în Parlament. Coaliția de guvernare caută modalități de a sprijini femeile care trebuie să nască acum fetuși diagnosticați cu malformații, în timp ce un grup de opoziție de stânga propune o lege pentru dezincriminarea medicilor care fac avorturi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Printre propuneri se numără și proiectul de lege ce vizează crearea de hospicii pentru a sprijini mamele care nasc fetusurilor.

Va avea, de exemplu, o cameră separată, unde va avea posibilitatea de a plânge”, a răspuns Agnieszka Borowska, purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției. Ea a subliniat, de asemenea, că acestor femei li se va oferi „îngrijire specială”, inclusiv tratament psihologic și „sfaturi despre ce să facă în continuare”.