• O studentă a fost găsită moartă în Londra după ce a ținut o dietă doar cu lichide.
  • Ea a fost găsită moartă în urma unui stop cardiac.
  • Recomandările NHS sunt împotriva dietei lichide, deoarece aceasta implică, de obicei, consumul de foarte puține proteine și fibre.

O studentă a fost găsită moartă în Londra după ce a ținut o dietă doar cu lichide. Leyla Ciftkurt, în vârstă de 24 de ani, era fiica unui magnat turc și urmase o dietă de detoxifiere vegană cu lichide. Ea a fost găsită moartă în urma unui stop cardiac, după ce mama sa a încercat să o contacteze după ce nu a reușit să o găsească timp de două zile. Moartea lui Leyla a fost anunțată pentru prima dată în Turcia, unde tatăl ei, Tahsin Ciftkurt, un om bogat, a făcut milioane de dolari în industria auto. Jurnalistul turc Bulent Cankurt a dat vestea morții Leylei săptămâna trecută.

„Ieri, la prânz, am primit o veste foarte tristă. Leyla Ciftkurt, fiica în vârstă de 24 de ani a lui Asli Cetiner, unul dintre numele celebre din înalta societate alături de omul de afaceri Tahsin Ciftkurt, a fost găsită moartă în locuința sa din Londra, unde studia la universitate”, au declarat aceștia.

„Când mama ei, Asli, nu a mai primit vești de la Leyla timp de două zile, a sunat la universitatea din Londra și i s-a spus că nu merge la școală, așa că a cerut ajutorul prietenilor ei. Prietenii lui Leyla au avut apoi un mare șoc când au intrat în casa ei, însoțiți de poliție. Din nefericire, Leyla a fost găsită moartă în locuința sa. Distrus de această veste tristă, Aslı a zburat ieri la Londra. Îi doresc mila lui Dumnezeu pentru Leyla, care este plânsă de familia și prietenii ei.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dietele lichide sunt adesea folosite de persoanele care caută să slăbească rapid. Anul trecut, s-a raportat că legendarul jucător de cricket australian Shane Warne a ținut o dietă lichidă timp de 14 zile înainte de a muri. Cu câteva zile înainte de a muri, el a scris pe Twitter: „Obiectivul până în iulie este să revin la forma aceasta de acum câțiva ani”.

Recomandările NHS sunt împotriva dietei lichide, deoarece aceasta implică, de obicei, consumul de foarte puține proteine și fibre. Dr. Simon Steenson, de la British Nutrition Foundation, spune: „Dietele extreme nu sunt o soluție durabilă pentru pierderea în greutate pe termen lung, deoarece o mare parte din greutatea pierdută este probabil să fie apă sau țesut muscular slab.”