• Un incendiu de proporții s-a produs la pavilionul 5 de la Spitalul Matei Balș.
  • La ora 5.05 minute a avut loc primul apel la 112.
  • La 8 minute s-a ajuns la intervenție.

Cătălin Şchiopu: ”Primul apel a fost la 5:05. Primul echipaj a ajuns la 5:13, după 8 minute. A constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 m2. Au fost afectate 4 saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum și cu posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior.

Raed Arafat: La 5:14 minute a fost declanșat planul roșu, și au fost mobilizate mai multe forțe. Din partea ISUBIF, deci pompierii, bineînțeles cu SMURD-uri din partea Spitalului Floreasca pe linie medicală, din partea serviciului de ambulanță, și bineînțeles din partea poliției și jandarmeriei care au asistat și ei la intervenție.

În momentul în care se declanșează planul roșu, la nivelul spitalelor se declanșează planul alb. Asta presupune ca se face loc în spitalele din acea zonă. Pacienții care pot fi externați sunt externați de urgență, este chemat de acasă personal, se fac fluxuri pentru preluarea pacienților care urmează să vină.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Doctorul Bogdan Opriță a spus că la fața locului au fost 38 de echipaje de prim ajutor, 6 de terapie intensivă.

Au fost afectate 4 saloane. În momentul declanșării incendiului în clădire erau 112 persoane. Trei persoane au murit carbonizate, iar a patra persoană a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Patru saloane sunt arse aproape în totalitate. Din salonul in care a izbucnit focul, s-a extins la cel de lângă și alte două saloane de vis-a-vis

A patra victimă care a decedat avea 80 de ani avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală, iar 53 din cei 102 de pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Matei Balș, afectat de incendiu au fost relocați la alte spitale. Au fost operaționalizate două linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515.

Lucian Bode: Se investighează la fața locului. Sunt reprezentanți ai Parchetului, de la ISU. La 5.13 au sosit primele echipaje la fața locului și s-a activat planul roșu. Ce este important este că nu mai avem persoane în stare critică. E normal ca rudele să se intereseze de starea pacienților. Este o tragedie, însă intervenția rapidă a limitat o adevărată catastrofă.