• Ungaria vrea ca ajutorul pentru Ucraina să fie alocat în afara bugetului UE şi spune că nu va ceda.
  • Conform informațiilor Financial Times, UE are un plan de a slăbi economia Ungariei în caz de veto.
  • Forintul ungar s-a depreciat luni cu 0,7% față de cotația de vineri în urma articolului FT.

UE va distruge economia Ungariei, dacă Viktor Orban blochează ajutorul pentru Ucraina, potrivit unor documente consultate de Financial Times. Între timp, joi începe un nou summit al Uniunii Europene
unde se va vota ajutorul pentru Ucraina pe următorii 4 ani. Singura țară care se opune este Ungaria.

Ungaria insistă ca ajutorul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina să nu fie inclus în bugetul Uniunii Europene, ci să fie eventual alocat și virat către Ucraina, separat de bugetul Uniunii Europene. Referitor la informațiile prezentate în Financial Times, Ungaria spune că acesta este un șantaj și nu va lăsa nimic din poziția sa și din ceea ce guvernul ungar cere. Pe de altă parte, este vorba și despre discuții foarte importante care au început astăzi în Ucraina, între ministrul de externe și cel ucrainean.

Întâlnirea de astăzi între miniștrii de externe este foarte importantă, probabil că nu va aduce rezultate foarte mari. Este vorba despre contradicții destul de acute. În primul rând, poziția Ungariei de sprijin informat, bineînțeles, pentru Rusia, ceea ce este inacceptabil pentru Ucraina.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Citește și