• Finlanda a început să construiască o „secțiune de probă” a unui gard de trei kilometri la granița cu Rusia.
  • Construcția a început la 27 februarie în zona de trecere a frontierei Imatra.
  • Finlanda şi Rusia împart o graniţă de aproximativ 1.340 de kilometri, cea mai lungă dintre toate ţările UE.

Bariera este programată să fie finalizată până la sfârşitul lunii iunie şi va avea aproximativ trei kilometri lungime.

Finlanda a început astăzi construcţia unui zid la graniţa cu Rusia, la postul Imatra, din sud-estul ţării. Bariera, care ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul lunii iunie, va avea aproximativ trei kilometri lungime. Aceasta este o primă „construcţie de testare” în vederea unei extinderi a traseului, de-a lungul căreia vor fi instalaţi senzori de mişcare.

Finlanda şi Rusia împart o graniţă de aproximativ 1.340 de kilometri, cea mai lungă dintre toate ţările UE. Construcţia zidului a fost aprobată de Parlamentul finlandez în octombrie anul trecut, după ce guvernul social-democrat condus de Sanna Marin a justificat-o prin dorinţa de a controla o posibilă creştere a trecerilor ilegale.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

În septembrie, Finlanda a aprobat închiderea graniţelor pentru turiştii ruşi, în plină escaladare a migraţiei rezultată din mobilizarea parţială anunţată în aceeaşi lună de preşedintele Vladimir Putin, alăturându-se astfel restricţiilor în acest sens deja adoptate anterior de ţările baltice şi din Polonia.